top of page

Croatia Airlines obavila prvu rotaciju prema Amsterdamu

Croatia Airlines je danas, 25. svibnja, obavila je prvu rotaciju na liniji Zagreb - Amsterdam - Zagreb nakon duge pauze uzrokovane pandemijom COVID-19.

9A-CTH, photo: Daniel Schwinn/jetphotos.com

Iako je bilo planirano da će na liniji u početku biti zrakoplovi manjeg kapaciteta (76 sjedala), Croatia Airlines danas je rotaciju odradila zrakoplovom tipa A319 (reg. oznake 9A-CTH) kapaciteta 144 sjedala.


Zrakoplov je iz Zagreba poletio u 08:40 sati ujutro prema glavnom gradu Nizozemske sa 78 putnika. Povratni let iz Amsterdama kasnio je u dolasku u Zagreb svega 12 minuta, no zanimljivo je da je prvog dana ponovne uspostave ove linije na letu bilo čak 124 putnika (load factor popunjenosti kabine čak 86%).


Nakon 1 sat i 20 minuta leta kroz zračni prostor Nizozemske, Njemačke, Austrije i Slovenije, zrakoplov je sletio u Zračnu luku Zagreb i odradit će popodnevni let prema Frankfurtu, također prvi nakon dulje stanke.

photo: flightradar24.com

Prateći najave aviokompanija u regiji i općenito u Europi, uskoro možemo očekivati normalizaciju zračnog prometa, no svakako ne u obujmu u kojem je on postojao prije izbijanja pandemije.

bottom of page