Croatia Airlines obavila prvu rotaciju između Frankfurta i Dubrovnika ove sezone

Današnjim letom na liniji OU419 Frankfurt – Dubrovnik hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines počeo je izravno povezivati Dubrovnik s međunarodnim odredištima u ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

Photo: Croatia Airlines

Na prvom ovogodišnjem međunarodnom letu Croatia Airlinesa u Dubrovnik stiglo je 46 putnika, koji su tijekom leta dobili nagradni voucher s popustom za kupnju zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom.


Nakon slijetanja zrakoplova Airbus 319 u dubrovačku zračnu luku putnike su svečano dočekali predstavnici nacionalnog avioprijevoznika, Zračne luke Dubrovnik i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a tom je prigodom Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, istaknuo:

- Drago nam je što smo danas počeli izravno povezivati i Dubrovnik s međunarodnim odredištima u ovoj sezoni, čime putnicima iz Dubrovačko – neretvanske županije ponovno pružamo izravnu vezu sa svijetom, a istodobno pridonosimo kvaliteti turističkog proizvoda Grada Dubrovnika i najjužnije hrvatske županije. Dodamo li tome cjelogodišnju povezanost Dubrovnika i Zagreba u domaćem redovitom prometu vjerujem da, kao nacionalni avioprijevoznik, ispunjavamo očekivanja putnika te istodobno potvrđujemo našu važnost u cjelokupnoj prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske – rekao je Slaven Žabo.

- Redovita linija Frankfurt-Dubrovnik-Frankfurt uvjerljivo je najvažnija inozemna linija za naše područje, prema prethodnim dugogodišnjim iskustvima koje imamo u našoj zračnoj luci. Očekujući završetak ove pandemije, veliko zadovoljstvo nam je da je Croatia Airlines ponovno započela s prometovanjem na navedenoj ruti. Nadamo se da će zrakoplovi biti dobro popunjeni, s obzirom da je zračna luka Frankfurt gotovo najznačajnije čvorište za Europu pa i šire, dakle dostupna je, iznimno pristupačna i brza veza s mnogobrojnim poznatim zračnim lukama s kojih nam godinama dolaze turisti, a s obzirom da nam je turizam najvažnija gospodarska grana na Dubrovačkoj rivijeri, uvjereni smo da će nakon iznimno teške prošle godine uslijediti brzi oporavak, kako zračnog prometa, tako i turizma, što svi željno očekujemo – rekao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

- Za Dubrovnik, koji je primarno aviodestinacija, od izuzetnog je značaja uspostava izravnih letova s naših emitivnih tržišta. S obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije i ubrzani postupak procjepljivanja, Dubrovnik spremno i s nestrpljenjem dočekuje uspješnu turističku sezonu. Radujemo se nastavku uspješne suradnje s Croatia Airlinesom i nadamo se da će se uskoro steći uvjeti za ponovnu uspostavu cjelogodišnjih letova Dubrovnik – Frankfurt - rekla je Ana Hrnić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Do kraja svibnja Croatia će na ovoj liniji prometovati dva puta tjedno, petkom i nedjeljom.

Vrijedi podsjetiti kako su Croatia Airlines, grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Zračna luka Dubrovnik u 2019. godini ostvarili zajedničku suradnju u sklopu koje su zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika na liniji Dubrovnik – Frankfurt letjeli tijekom cijele godine te da je na tim letovima u 2019. godini ukupno prevezeno više od 50.000 putnika.

S ciljem da i ove godine snažno pridonese razvoju turističkih kapaciteta Dubrovačko - neretvanske županije, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone planira izravno povezati Dubrovnik sa šest europskih odredišta, u kojima će se putnicima nuditi mogućnosti vezanih letova u odredišta diljem svijeta. Osim letova na liniji Dubrovnik – Frankfurt, tijekom lipnja planirano je i sukcesivno uvođenje izravnih međunarodnih letova iz Dubrovnika u Atenu, München, Pariz, Rim i Zürich, a dinamika letenja na navedenim linijama i datum uvođenja ovisit će o aktualnoj tržišnoj potražnji, odnosno razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu.


Zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje će se osiguravati letovima u domaćem redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač i Pula, u svakom trenutku i na svim letovima maksimalno brinući o sigurnosti putnika te pridržavajući se aktualnih epidemioloških mjera, navodi se u priopćenju Croatia Airlinesa.