top of page

Zrakoplovi Croatia Airlinesa aktivni na charter letovima diljem Europe

U uvjetima drastično smanjene potražnje za uslugama zračnog prijevoza, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines zauzeo je vrlo aktivan stav u pronalaženju rješenja za nadoknadu dijela prihoda.

Tijekom listopada i studenog ove godine kompanija je realizirala ili planira realizirati tridesetak izvanrednih (charter) letova diljem Europe, koje su najvećim dijelom zakupili hrvatske reprezentacije i klubovi, a dio letova obavljen je na zakup reprezentacija i sportskih klubova iz Europe (Slovenija, Makedonija, Italija, San Marino, Azerbajdžan i drugi).


Tako su u putničkoj kabini zrakoplova Airbus 319/320 i Dash 8-Q400 na izvanrednim letovima prevezeni članovi hrvatske nogometne A reprezentacije i mlade (U-21) reprezentacije, nogometni klubovi Dinamo i Rijeka te hrvatski rukometni prvoligaši PPD Zagreb i Nexe, kao i nogometne reprezentacije Makedonije, San Marina i Slovenije (žene) te nogometni klubovi FC Udinese i SK Rapid Wien. Pritom su zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeli na mnogim zanimljivim linijama, poput:

  • Zagreb – Edinburg – Pula,

  • Maribor – Moskva – Tallinn,

  • Skopje – Tbilisi,

  • Beč – Molde,

  • Rim – Leipzig.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa na charter letovima prema Goteborgu, Ateni, Barceloni, Parmi, Istanbulu i brojnim drugim destinacijama

Logotip „Croatia“ na zrakoplovima Croatia Airlinesa tijekom listopada i dosadašnjeg dijela studenoga viđen je i u zračnoj luci Goteborg, Atena, Barcelona, Parma, Istanbul, Stockholm, Luxembourg, Larnaca i drugim gradovima diljem Europe, a do kraja studenoga u planu su i charter letovi u Napulj, Moskvu i Zaporožje, ako to dopuste epidemiološke prilike.


Charter let Zagreb - Edinburg - Pula odradila je ženska posada Croatia Airlinesa

Photo: Croatia Airlines

Organizacija charter letova u aktualnoj zdravstvenoj situaciji i uz mnoga ograničenja pojedinih europskih država u vezi s protokom putnika vrlo su zahtjevna i unutar tvrtke iziskuju dodatne napore pojedinih službi.

Obavljanjem navedenih charter letova u posljednja dva mjeseca Croatia Airlines dala je važan doprinos održivosti sportskih manifestacija u epidemiološki nepovoljnim okolnostima.


Red letenja Croatia Airlinesa na redovnim linijama do kraja studenog dostupan je OVDJE.

bottom of page