top of page

Croatia Airlines jedina nudi direktne letove prema Londonu

U siječnju i veljači ove godine Croatia Airlines jedina nudi direktne letove između Londona i Zagreba.

Nakon što je u Velikoj Britaniji pronađen novi soj koronavirusa, došlo je do obustavljanja zračnog prometa prema i iz ove zemlje. Iz tog razloga nakratko je prekinut zračni promet između Hrvatske i Velike Britanije, u tom su trenutku između Londona i Zagreba prometovala dva avioprijevoznika - Croatia Airlines i British Airways.


British Airways se u Zagreb vratio tek nakratko, u vrijeme blagdana, te trenutno nema u prodaji direktne letove između Londona i Zagreba u siječnju i veljači. Prvi dostupni let za rezervaciju na njihovoj službenoj web stranici zakazan je za ponedjeljak, 01. ožujka 2021.


S obzirom na razvoj situacije s globalnom pandemijom, moguće je da će British Airways dodatno otkazivati spomenute operacije, no to je poprilično nezahvalno za prognozirati mjesec ili više dana unaprijed.


Međutim, hrvatski je nacionalni avioprijevoznik s prvim danima 2021. ponovno krenuo prometovati na liniji između Londona i Zagreba te nudi direktne letove između dva grada s minimalnom tjednom frekvencijom, svakog ponedjeljka.

Radi se o jedinoj direktnoj liniji iz Hrvatske prema Londonu. Naime, ostale zračne luke u zimskom redu letenja nemaju direktnu liniju prema ovoj europskoj metropoli, izuzev Dubrovnika prema kojem je i zimi prometovao British Airways, što ove godine nije slučaj.


Od 01. ožujka Croatia Airlines također planira povećati broj tjednih letova, no to će, kao što je slučaj kod British Airwaysa, prije svega ovisiti o globalnoj pandemiji i potražnji na koju ista snažno utječe.


Croatia Airlines na liniji između Londona i Zagreba prometuje sa zrakoplovima tipa A319 koji u floti nacionalnog avioprijevoznika imaju kapacitet od 144 sjedala. Do kraja veljače Croatia Airlines na tržištu nudi preko 2.300 sjedala na direktnim letovima između glavnih gradova Velike Britanije i Hrvatske.

bottom of page