top of page

Croatia Airlines letom iz Glasgowa prevezla reprezentativce u Pulu

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik službeni je prijevoznik Hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu koje se od 11. lipnja do 11. srpnja održava u 11 europskih država.

Photo: HNS

Croatia Airlines na Europskom prvenstvu u nogometu koje se održava do 11. srpnja u 11 europskih zemalja službeni je prijevoznik naše reprezentacije na ovom visokom natjecanju.


Kao što je već široj javnosti poznato, reprezentativci su smješteni u hotelu Park u Rovinju, pa je iz tog razloga jedan Airbus A319 Croatia Airlinesa baziran u pulskoj zračnoj luci.

Radi se o najnovijoj pridošlici u floti hrvatskog nacionalnog prijevoznika (floti priključen u ljeto prošle godine). Zrakoplov nosi registarsku oznaku 9A-CTN te jedini u floti ima kapacitet od 150 sjedala (ostali zrakoplovi istog tipa u floti Croatia Airlinesa imaju maksimalni kapacitet od 144 sjedala).

Reprezentacija je ovim posebnim zrakoplovom putovala 05.06. iz Zagreba za Brussels, odakle je 07. lipnja otputovala u Pulu. Nakon Pule, zrakoplov je nacionalnu vrstu 11. lipnja posebnim letom odveo u London (Zračna luka Stansted), od kuda se reprezentacija vratila u Pulu iste večeri nakon utakmice.


Treći let odrađen je 17. lipnja iz Pule za Glasgow, s povratkom u Zračnu luku Pula sljedećeg dana, također u kasni noćnim satima, nakon odigrane utakmice.


U ponedjeljak, 21. lipnja, reprezentacija je iz Pule ponovno putovala u Glasgow na posljednju utakmicu skupine protiv Škotske, a nakon velike pobjede i izborene osmine finala Eura, reprezentacija se ponovno kasno u noć vratila u pulsku zračnu luku, a potom autobusima do svoje baze u Rovinju.

Reprezentacija se rano jutros, u 4 sata i 10 minuta, vratila u Zračnu luku Pula iz Glasgowa

Zračna luka Pula i Croatia Airlines u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom trude se posebnim charter letovima osigurati najkraće putovanje reprezentaciji s obzirom na to da je baza ovog puta spomenuti hotel Park u Rovinju. Suradnja će se nastaviti i u pripremi sljedeće utakmice u osmini finala EURO 2021 koja će se 28. lipnja odigrati u Kopenhagenu.

bottom of page