top of page

Croatia Airlines jedina između Heathrowa i Zagreba

British Airways ponovno je otkazao sve letove na liniji između Zagreba i Londona do kraja ovog mjeseca. Posljedično, na liniji između Heathrowa i Zagreba prometuje isključivo Croatia Airlines.

A319 Croatia Airlinesa, photo: Marko Kovacicek

British Airways ponovno je, po tko zna koji put od izbijanja globalne pandemije, otkazao veći broj letova na liniji između Zagreba i Londona. Kompanija je vrlo nezadovoljna potražnjom na ovoj liniji, a cijene karata između dva grada nikada nisu bile povoljnije. Naime, prije pandemije British je u Zagreb dolazio i sa zrakoplovima tipa A321 koji su uvijek bili puni, dapače, tražilo se sjedalo više zbog čestog overbookinga.


Od početka pandemije zagrebačka linija ne funkcionira dobro, dijelom zahvaljujući strogim mjerama koje su bile na snazi u Velikoj Britaniji. British je do početka studenog prometovao prema Zagrebu, a zatim su svi letovi do kraja ovog mjeseca otkazani. Planiran je povratak u prosincu uz manji broj letova, no realizacija istih trenutno je još uvijek upitna.


Croatia Airlines ostaje prometovati na liniji između Heathrowa i Zagreba četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote. Dostupan je jedan let tjedno više u odnosu na ljetne mjesece.

Od danas do kraja studenog Croatia Airlines ima 8 povratnih letova na ovoj liniji, na svim su letovima najavljeni zrakoplovi tipa A319, pa će u sljedećih 14 dana između glavnih gradova Velike Britanije i Hrvatske Croatia Airlines ponuditi ukupno 2,304 sjedala. Svi letovi hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika polaze iz Zagreba u popodnevnom terminu, uz večernji povratak iz Londona.


Između Londona i Zagreba još prometuje i irski Ryanair, svakodnevno, no prema Zračnoj luci Stansted koja je od centra Londona udaljena otprilike 65 kilometara (Heathrow je od centra udaljen svega 22 kilometra).

bottom of page