Croatia Airlines ipak neće uvesti zrakoplov većeg kapaciteta prema Braču

Kako nam je potvrđeno iz nacionalne aviokompanije, Croatia Airlines ipak neće koristiti zrakoplove tipa A319 na redovnoj liniji iz Zagreba prema Braču, te na charter letovima iz Brača prema Austriji (Graz i Linz).

Naime, kompanija je ranije najavila povećanje kapaciteta na ovim linijama, s obzirom na to da je zakupac charter letova zatražio zrakoplov većeg kapaciteta, no na kraju je od istog odustao. Croatia Airlines planirala je od kraja kolovoza, svake subote koristiti zrakoplov tipa A319 na redovnoj domaćoj liniji Zagreb - Brač zbog pozicioniranja zrakoplova u ovu zračnu luku, odakle su trebali biti odrađeni charter letovi prema Grazu i Linzu.


Croatia Airlines obavljat će charter letove s Brača zrakoplovom A319

A319 Croatia Airlinesa u trenažnom letu oko otoka Brača


Nacionalna je kompanija obavila trenažne letove s ovim tipom zrakoplova u zračnom prostoru oko otoka Brača 11. srpnja ove godine, pripremajući se za redovne operacije.

Spomenuti letovi nisu otkazani, naime, Croatia Airlines će nastaviti prometovati na redovnoj liniji iz Zagreba za Brač, kao i na charter linijama iz Brača prema Grazu i Linzu, no sa zrakoplovom kao i do sada, kapaciteta 76 sjedala (DashQ400).


Podsjećamo, njemački Sundair najavio je redovnu charter liniju između Frankfurta i Brača, no i od te se linije odustalo.


Sundair najavio pa otkazao liniju Frankfurt - Brač!