Croatia Airlines i Ryanair ponovno povezuju Hrvatsku i Dublin

Od kraja ovog mjeseca Croatia Airlines obnovit će promet na redovnoj liniji između Dublina i Zagreba, dok će s početkom lipnja Ryanair ponovno povezati Dublin sa Zadrom, Splitom i Dubrovnikom.

Croatia Airlines i Ryanair od kraja ovog odnosno početka idućeg mjeseca ponovno će povezivati Hrvatsku i Irsku.


Hrvatski je nacionalni avioprijevoznik nakratko, oko blagdana Uskrsa, prometovao na redovnoj liniji između Dublina i Zagreba, no zatim je promet ponovno obustavljen. Kompanija je odlučila da će od kraja svibnja ponovno prometovati na ovoj liniji s dva leta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje.


Linija Croatia Airlinesa između Zagreba i Dublina najavljena je od četvrtka, 27. svibnja, te su letovi planirani kroz nadolazeće ljetne mjesece. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A319, kapaciteta 144 putnika.

Od sredine lipnja Croatia Airlines ima u najavi i redovne charter letove između Splita i Dublina, jednom tjedno, srijedom, do početka rujna.

Irski Ryanair od početka lipnja obnovit će promet na svoje tri sezonske linije iz Dublina prema Zadru, Splitu i Dubrovniku. U ljetnoj sezoni 2020. godine linija prema Zadru iz glavnog grada Irske nije bila u prometu.


Linija Dublin - Zadar najavljena je od 02. lipnja, dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, a isti broj tjednih operacija kompanija planira zadržati kroz cijeli ljetni red letenja.

Linija Dublin - Split također je najavljena od 02. lipnja, dva puta tjedno, istim danima kao i linija prema Zadru. Na samom početku srpnja, kompanija planira povećati broj tjednih operacija uvođenjem dodatnog leta petkom.


Linija Dublin - Dubrovnik u prometu će biti od 04. lipnja. Za lipanj su najavljena dva leta tjedno, ponedjeljkom i petkom, dok se dodatni let srijedom očekuje od početka srpnja.


Treći avioprijevoznik koji prometuje između Irske i Hrvatske je AerLingus. Kompanija je ranije najavila obnavljanje prometa prema Puli, Splitu i Dubrovniku od početka lipnja, no trenutno su svi letovi odgođeni do druge polovice lipnja.

Što se tiče COVID restrikcija, putnici koji iz Irske dolaze u Hrvatsku moraju imati:

  • negativni PCR ili brzi antigen test ne stariji od 48 sati od ulaska u Hrvatsku,

  • potvrdu o cijepljenju (posljednja doza mora biti primljena najmanje 15 dana prije ulaska u Hrvatsku),

  • potvrdu o preboljenju (12 do 180 dana),

U slučaju da putnici nemaju ni jedno od navedenog, po ulasku u Republiku Hrvatsku putnici će biti upućeni na PCR ili brzi antigen test o svom trošku te su do dolaska rezultata dužni boraviti u samoizolaciji.


Hrvatski državljani koji putuju iz Hrvatske u Irsku dužni su imati:

  • negativni PCR test ne stariji od 72 sata od ulaska u Irsku,

  • određenim kategorijama putnika moguće je određivanje 14-dnevne samoizolacije.

Navedeno se ne odnosi na putnike koji su cijepljeni:

  • cjepivom Pfizera primljeno najmanje 7 dana prije ulaska u Irsku,

  • cjepivom Moderne ili Janssena najmanje 14 dana prije ulaska u Irsku,

  • drugom dozom cjepiva AstraZenece najmanje 15 dana prije ulaska u Irsku.

Putnici prije ulaska u Irsku moraju ispuniti "Passenger Locator Form".