top of page

Croatia Airlines danas letjela iz Zagreba za Osijek sa DashQ400

Vremenske neprilike u Dubrovniku (bura iznad limita za većinu zrakoplova) napravile su velike neregularnosti u prometu, pa je veći broj letova danas imao ili veliko kašnjenje ili odlazak na alternaciju, uglavnom u Zračnu luku Split.

Jaka, na udare i orkanska bura u Zračnoj luci Dubrovnik uzrokovala je danas brojna kašnjenja te pojedina otkazivanja letova s obzirom na to da je vjetar za većinu zrakoplova bio prejak. Brojni su zrakoplovi iz tog razloga odlazili na alternacije, uglavnom u Split, poput britanskog EasyJeta i AerLingusa, pa su putnici prema Dubrovniku prevezeni autobusima.


Iz istog su razloga otkazana i dva domaća leta, Croatia Airlinesa iz Dubrovnika za Osijek, te Trade Aira između Rijeke, Splita i Dubrovnika. S obzirom na to da je na obje spomenute linije, kako doznajemo, booking bio visok, bilo je potrebno pronaći alternativni način prijevoza za putnike.

Današnji let Croatia Airlinesa iz Zagreba za Osijek, photo: FR24

Putnici za Osijek su zatim preusmjereni na liniju prema Zagrebu, a onda je u 14 sati i 53 minute zrakoplov tipa DashQ400, registarske oznake 9A-CQC, poletio prema Zračnoj luci Osijek. Let iz Zagreba za Osijek trajao je svega 28 minuta, a onda je kompanija odradila let Osijek - Dubrovnik, s obzirom na to da se vrijeme na jugu Hrvatsku tada već smirilo.

Na liniji između Osijeka i Zagreba redovno prometuje Trade Air, pa je ovo bio nesvakidašnji let za Croatia Airlines. Zanimljivo je i to da je let trajao svega 28 minuta, dok je prosječno trajanje leta kod Trade Aira 50 minuta, isključivo iz razloga što na toj liniji prometuju zrakoplovi manjeg kapaciteta koji imaju i značajno manju brzinu krstarenja (379 km/h naspram 667 km/h).


bottom of page