Condor Airlines uvodi liniju Frankfurt - Split

Condor Airlines, poznata njemačka leisure aviokompanija, odlučila je pokrenuti letove na liniji Frankfurt - Split ranije nego što je to bilo planirano.

photo: Steve Blechschmidt/jetphotos.com

Iako je prvotni plan ove aviokompanije bio pokrenuti liniju od 26. lipnja ove godine, kompanija će to učiniti gotovo mjesec dana ranije, počevši od ovog petka, 29. svibnja. Linija Frankfurt - Split biti će u prometu dva puta tjedno, svakog petka i nedjelje, zrakoplovima tipa A320 i A321, kapaciteta 180 odnosno 220 putnika.


Zrakoplov će iz Frankfurta polijetati u 11:30 sati, sletjeti u Split u u 13:10 sati, polazak iz Splita predviđen je za 15:05, te dolazak u Frankfurt u 16:55 sati.


Prva je ovo međunarodna linija koja će se vratiti u Zračnu luku Split u ljetnom redu letenja nakon izbijanja pandemije COVID-19, čim se njemačkim putnicima omogućuje direktan let prema Splitu, kao i brojne mogućnosti transfera preko zračne luke u Frankfurtu.

Condor Airlines nam je potvrdio kako će u nadolazećim tjednima pratiti stanje bookinga na ovoj liniji te sukladno tome dodati nove tjedne polaske ili uvoditi nove linije iz ostalih njemačkih gradova.


Kompanija još nije odlučila kada će krenuti prometovati prema drugim zračnim lukama u Hrvatskoj.