top of page

Četiri linije Ryanaira ovog ljeta iz Pule

Irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, ovog će ljeta prometovati na četiri međunarodne linije iz Zračne luke Pula.

Ryanair najavljuje četiri međunarodne linije iz pulske zračne luke u predstojećem ljetnom redu letenja. Radi se o direktnim letovima prema odredištima u Austriji, Belgiji, Poljskoj i Velikoj Britaniji.


Prva s linijom kreće linija za London (Zračna luka Stansted) koja će u prometu od 27.03. biti dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Od 02. lipnja dodaje se i treći let tjedno, utorkom, a takav red letenja ostaje na snazi do kraja rujna. Za listopad su ponovno najavljena dva tjedna leta, s time da će posljednji let ove sezone Ryanair na liniji za London obaviti 27. listopada.


Na liniji za London najavljeni su zrakoplovi tipa B737-800 kapaciteta 189 sjedala. Ukupno je između Londona i Pule na ovoj liniji Ryanaira dostupno 29.862 sjedala.


Već sljedećeg dana, 28. ožujka, s prometom kreće i linija za Brussels Charleroi na kojoj Ryanair najavljuje tri tjedna leta, ponedjeljkom, srijedom i petkom, do 28. listopada. I na ovoj su liniji najavljeni zrakoplovi tipa B737-800, a ukupno je na tržištu između Charleroija i Pule 35.154 sjedala.

Od 01. lipnja s prometom kreće i nova linija Ryanaira između Pule i Beča koja će u prometu biti dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, do 28. rujna. Na ovoj su liniji najavljeni zrakoplovi tipa A320.


03. lipnja s prometom će krenuti posljednja, četvrta linija prema Puli, iz poljskog Poznana. Letovi su najavljeni također dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, do 30. rujna. Između Pule, Poznana i Beča irski avioprijevoznik ovog ljeta nudi ukupno 25.200 sjedala.


Na četiri najavljene linije prema Zračnoj luci Pula Ryanair ukupno nudi više od 90 tisuća sjedala (90.216)., a uz prosječnu popunjenost putničke kabine od 86% (podatak za veljaču 2022.), ovaj bi avioprijevoznik u Pulu ovog ljeta mogao dovesti preko 80 tisuća putnika.


bottom of page