top of page

Cargo letovi iz Kine u najavi

Kao što smo prije nekoliko dana prvi najavili dolazak B747-400F SF Airlinesa u Zagreb, donosimo vam plan ove aviokompanije za Zagreb do kraja travnja.

Photo: Zagreb Airport/FB

S obzirom na to da je putnički promet minimalan odnosno gotovo da i ne postoji, cargo promet dominira zračnim lukama u Europi, pa tako i u Hrvatskoj. SF Airlines prije nekoliko je dana prvi put sletio u Zagreb sa svojim najvećim zrakoplovom u floti, Boeingom 747-400F, prevozeći medicinsku opremu koju je vlada RH nabavila iz NR Kine. Vlada je također u priopćenju najavila dolazak dodatne opreme direktnim letovima iz Kine, a mi vam u tablici donosimo raspored tih letova:

SF Airlines će sa svojim najvećim zrakoplovom (istom registracijom koja je u Zagrebu bila prije nekoliko dana) letjeti između Zagreba i Shanghaia još 7 puta do kraja travnja. Letovi su najavljeni, no uvijek ih treba uzeti s dozom opreza s obzirom na to da su cargo letovi puno fleksibilniji od onih putničkih i vrlo često imaju promjene u itineraru. Sudeći po planiranom rasporedu, uz redovni freighter DHL-a koji dolazi u Zagreb, kao i ATR72 koji leti na liniji BEG-ZAG-CGN, cargo terminal zagrebačke zračne luke u sljedećim će danima imati podosta posla, za razliku od putničkog koji zjapi sablasno prazan i bilježi najmanji broj putnika u povijesti zračne luke.

bottom of page