top of page

Brussels Airlines prema Dubrovniku i Splitu, Zadar i Zagreb više nisu u mreži destinacija

Belgijska nacionalna aviokompanija, članica Lufthansa grupacije, ovog ljeta ipak neće prometovati iz Brusselsa prema Zadru i Zagrebu.

Iako je Brussels Airlines ranije najavio ponovno uvođenje redovnih linija u ovoj ljetnoj sezoni iz glavnog grada Belgije prema četiri hrvatske zračne luke; Dubrovniku, Splitu, Zadru i Zagrebu, linije prema Zagrebu i Zadru više nisu u prodaji i kompanija u ljetnoj sezoni neće prometovati prema dvije spomenute zračne luke.


Iz kompanije su potvrdili kako su imali namjeru ponovno obnoviti linije prema četiri hrvatske zračne luke, no procjena analize tržišta utvrdila je kako će potražnja prema zadarskoj i zagrebačkoj zračnoj luci u ovoj ljetnoj sezoni biti nedovoljna. Iz tog razloga linije iz Brusselsa prema Zadru i Zagrebu povučene su iz prodaje i Brussels Airlines ove godine neće prometovati na istima.

Kompanija na ovim linijama ima codeshare ugovor s Croatia Airlinesom koja redovno prometuje između Zagreba i Brusselsa, pa je karte na ovoj liniji moguće kupiti na web stranici belgijskog avioprijevoznika. Uz jedno zaustavljanje u Zagrebu moguće je putovati i do zadarske zračne luke.


Međutim, baš kao i prošle ljetne sezone, Brussels Airlines će uskoro obnoviti promet na linijama iz Brusselsa prema Splitu i Dubrovniku.


Linija Brussels - Split - Brussels u prometu će biti od subote, 05. lipnja. Kompanija trenutno planira svega jedan let tjedno na ovoj liniji kroz cijelu ljetnu sezonu.


Linija Brussels - Dubrovnik -Brussels najavljena je od 01. lipnja, jednom tjedno, utorkom, a do polovice lipnja kompanija će uvesti i drugi tjedni let, svake subote.

bottom of page