top of page

Brussels Airlines ovog ljeta prema Splitu i Dubrovniku

Updated: Jan 19, 2022

Brussels Airlines, belgijski nacionalni avioprijevoznik i član Star Alliance grupacije, objavio je svoj red letenja za ljetnu sezonu 2022. U njemu se nalaze i dvije hrvatske zračne luke - Split i Dubrovnik.

Belgijski avioprijevoznik, Brussels Airlines, u predstojećem će ljetnom redu letenja prometovati na dvije redovne linije prema Hrvatskoj - iz glavnog grada Belgije prema zračnim lukama u Splitu i Dubrovniku.


Iako se od ovog avioprijevoznika očekivalo povećanje broja tjednih rotacija prema Hrvatskoj, sudeći prema objavljenom rasporedu za ljetnu sezonu, to se ipak neće dogoditi.


Naime, linija Brussels - Split - Brussels najavljena je od subote, 23. travnja do samog kraja ljetnog reda letenja, subote, 29. listopada. Trenutno su najavljena dva leta tjedno, oba subotom, pa će ovaj avioprijevoznik na tjednoj bazi između dva grada nuditi 642 sjedala na svojim zrakoplovima tipa A319 i A320.

Linija Brussels - Dubrovnik - Brussels u prodaji je od 02. travnja, a letovi su najavljeni jednom tjedno, također subotom. Za razliku od letova prema Splitu, linija prema Dubrovniku trebala bi biti u prometu do 01. listopada. Između Brusselsa i Dubrovnika najavljeni su zrakoplovi tipa Airbus A319 koji kod ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 141 sjedala u putničkoj kabini.


Brussels Airlines još je ranije potvrdio kako se neće vratiti u Međunarodnu zračnu luku Zagreb, što je bilo i očekivano s obzirom na to da je Ryanair uveo redovnu liniju između Zračne luke Brussels Charleroi i Zagreba, a prema glavnoj belgijskoj zračnoj luci iz Zagreba prometuje i hrvatski nacionalni avioprijevoznik, Croatia Airlines. Brussels ove godine trenutno ne planira prometovati prema zadarskoj zračnoj luci, već isključivo zadržati sezonske operacije prema Splitu i Dubrovniku.

bottom of page