top of page

Brončane rukometašice vratile se u Hrvatsku letom Croatia Airlinesa

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija, koja je osvajanjem brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj ostvarila najveći uspjeh u povijesti hrvatskoga ženskog rukometa, danas se vratila u Hrvatsku zrakoplovom nacionalnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa na redovitom letu OU481 iz Kopenhagena za Zagreb.

21 godinu star zrakoplov Croatia Airlinesa, registarske oznake 9A-CTI (Vukovar) sletio je danas u 13 sati i 4 minute u zagrebačku zračnu luku na redovnoj liniji iz Kopenhagena. Od 117 putnika, većinu je činila hrvatska ženska rukometna reprezentacija sa stručnim stožerom, koja se redovnom linijom Croatia Airlinesa vratila u domovinu nakon povijesnog uspjeha - osvajanja brončane medalje na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Igračice i stručno vodstvo reprezentacije dobili su tijekom leta prigodne darove Croatia Airlinesa, a nakon slijetanja Airbusa A319 u zagrebačku zračnu luku usljedilo je zajedničko fotografiranje na parking poziciji ispred zgrade novog putničkog terminala.


Nekoliko stotina građana dočekalo je reprezentativke u zgradi putničkog terminala, a osvajačice bronce kasnije su tijekom dana imale organiziran prijem kod premijera.


Na letu Zagreb - Kopenhagen - Zagreb Croatia Airlines u zimskom redu letenja prometuje s manjim tipom zrakoplova (Dashom Q400) no zbog prijevoza cijelog tima bio je potreban veći kapacitet, pa je na liniji prometovao zrakoplov s 144 sjedala - A319.


bottom of page