British smanjio broj letova za rujan i listopad

Svega nekoliko dana nakon redukcije programa za kolovoz, British Airways revidirao je svoj red letenja za rujan i listopad, uz najavu da su daljnje promjene također moguće.

Prije nekoliko dana pisali smo o redukciji British Airwaysa na liniji između Londona (Heathrow) i Zagreba za kolovoz, no kompanija je sada smanjila broj planiranih letova i za rujan i listopad. Planirani red letenja za kolovoz možete pročitati OVDJE.


17. srpnja avioprijevoznik je napravio izmjene u svom redu letenja za srpanj i kolovoz, i to na većem broju europskih linija. Podsjećamo, do 11. rujna na snazi je pravilo Zračne luke Heathrow kojime je limitiran broj putnika u ovoj zračnoj luci na dnevnoj razini, zbog nedostatka radne snage.


Za rujan je najavljen veći broj letova na liniji između Londona (Heathrow) i Dubrovnika. Prijevoznik će umjesto 20, na ovoj liniji obaviti 22 povratna leta, no zato je došlo do redukcije letova na liniji između Heathrowa i Zagreba. Naime, ta je linija originalno planirana s 39 povratnih letova u rujnu, no sada je smanjena na njih 36, što je gotovo zanemariva brojka.


Međutim, za listopad, British ponovno značajnije reže liniju prema Zagrebu. Prijevoznik je do 17. srpnja planirao čak 52 mjesečna leta prema glavnom gradu Hrvatske, no red letenja je ponovno reduciran. Naime, prvotno su planirana 52 leta za listopad, no otkazano ih je ukupno 12 pa je sada za booking u listopadu dostupno ukupno 40 letova.


Izgledno je da će do rujna kompanija dodatno reducirati broj mjesečnih letova za listopad, ne samo prema Hrvatskoj, već na europskoj razini, pa su dodatna otkazivanja svakako moguća. Za razliku od Zagreba, a s obzirom na to da smo u samoj špici ljetne sezone, red letenja prema zračnim lukama na obali (Pula, Split i Dubrovnik) ne bilježi veća otkazivanja, uz iznimku Splita gdje je zabilježeno nekoliko last-minute otkazivanja.