top of page

British najavio 45 rotacija prema Splitu za lipanj!

British Airways, član Oneworld alijanse, nedavno je smanjio broj tjednih rotacija prema Zagrebu za srpanj, pravdajući taj potez nižom potražnjom te nedostatkom posada i zrakoplova, no ujedno je povećao broj tjednih letova prema Splitu, počevši već od sljedećeg mjeseca.

British Airways u lipnju će obaviti 45 povratnih letova između dviju londonskih zračnih luka i Zračne luke Split, a pritom će, od 28. svibnja, jedan zrakoplov noćiti subotom na Resniku.


Naime, subotnji dolazak zrakoplova s Heathrowa u Split zakazan je iza 23 sata, s ranim polaskom iz Splita natrag prema Londonu sljedećeg dana, što je svakako pozitivna vijest za zračnu luku i neki od hotela u blizini u kojem će noćiti posada ovog prijevoznika.


British će u lipnju između Heathrowa i Splita prometovati svakodnevno, a dva leta dnevno dostupna su određenim danima u tjednu, osobito subotom i nedjeljom.

Kao dodatak liniji za Heathrow, British Airways će i ovog ljeta prometovati na redovnoj sezonskoj liniji između zračne luke London City i Splita, a prema zadnjim najavama, ova bi linija trebala biti u prometu od 17. lipnja i to tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, četvrtka i petka.


Na liniji između Heathrowa i Splita samo je u lipnju dostupno više od 15 tisuća sjedala, kao i dodatnih više do 1.100 sjedala prema Zračnoj luci London City.


Uz Split, British prometuje Zagrebu i Dubrovniku, a četvrto odredište u Hrvatskoj uskoro će biti i Zračna luka Pula.

bottom of page