British Airways uskoro ponovno leti prema Zagrebu i Splitu

Updated: May 13, 2020

British Airways danas je najavio svoj plan redovnih letova za lipanj i u njemu se nalaze dvije destinacije u Hrvatskoj.

BA u Zagrebu, photo: Fire2HR

Sudeći po trenutnom rasporedu, britanski će avioprijevoznik u idućem mjesecu letjeti prema Zagrebu i Splitu u bitno reduciranom redu letenja u odnosu na onaj prije izbijanja pandemije COVID-19.


Od 01. lipnja zrakoplovi British Airwaysa letjeti će između Londona (Heathrow) i Zagreba 3 puta tjedno (ponedjeljkom, petkom i nedjeljom) zrakoplovom A320.


Od istog datuma uvodi se i linija između Londona (Heathrow) i Splita. Linija će biti u prometu 4 puta tjedno u mjesecu lipnju (ponedjeljkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom).


Sezonske linije prema Dubrovniku i Puli ovog avioprijevoznika za sada nisu u prodaji. Očekuje se da će se broj tjednih letova prema Zagrebu i Splitu povećati u srpnju, a tada bi u reduciranom obliku mogle krenuti prometovati i linije iz Londona prema Puli i Dubrovniku.


UPDATE 13.04.2020.: Iako je British Airways stavio u prodaju ove dvije linije od navedenog datuma što je bilo vidljivo i u rezervacijskom sustavu kompanije, navedeni letovi trenutno nisu raspoloživi. Zatražili smo obavijest od same aviokompanije i u trenutku kada dobijemo njihov odgovor isti ćemo podjeliti sa čitateljima. Postoji mogućnost da je aviokompanija odustala od pokretanja ovih linija iako je to sama najavila na svojoj službenoj stranici.