top of page

British Airways u veljači otkazao sve letove prema Zagrebu!

Kako smo ranije i najavili ovu mogućnost, nismo iznenađeni posljednjim potezom British Airwaysa. Naime, ovaj je avioprijevoznik prije nekoliko dana otkazao sve letove između Londona i Zagreba najavljene za veljaču ove godine.

British Airways otkazao je čak 15 povratnih letova najavljenih za veljaču ove godine između Londona i Zagreba, pravdajući taj potez niskom potražnjom na koju direktno utječe pandemija koronavirusa.


British trenutno planira povratak u Zagreb zadnjeg dana veljače, od tada su ponovno u najavi četiri leta tjedno, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Podsjećamo, od 27. siječnja Velika Britanija ukida većinu strogih mjera te testiranje drugog dana od dolaska u zemlju više neće biti obavezno. Očekuje se da će olakšavanje strogih mjera omogućiti veće kretanje putnika, no teško je za očekivati da će potražnja toliko drastično porasti u ovim zimskim mjesecima koji su uglavnom bili loši i u godinama prije izbijanja globalne pandemije.

Irski Ryanair trenutno povezuje London Stansted i Zagreb 5 puta tjedno, svakog dana u tjednu osim utorkom i srijedom, dok Croatia Airlines povezuje London Heathrow i Zagreb 4 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote.


Redovne operacije British Airwaysa između Zagreba i Londona možemo očekivati tek u ljetnom redu letenja, no tada se fokus ovog avioprijevoznika seli na obalu, u Dubrovnik, Split i Pulu.

bottom of page