top of page

British Airways u srpnju smanjuje broj letova prema Zagrebu!

Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, u srpnju će smanjiti broj tjednih rotacija na liniji između Londona i Zagreba!

Iako je British Airways najavio 11 tjednih letova između Zagreba i Londona (Zračna luka Heathrow) u ovoj ljetnoj sezoni, avioprijevoznik je navedeni broj rotacija u prodaji zadržao do kraja lipnja, a zatim će, s početkom srpnja, broj tjednih rotacija s 11 biti smanjen na svega četiri tjedna leta!


Avioprijevoznik će, umjesto 11, u razdoblju od početka do 24.07. ponuditi četiri tjedna leta između Londona i Zagreba, pravdajući svoj potez smanjenom potražnjom, što je posljedica globalne pandemije i rata u Ukrajini.


British Airways nije otkazao velik broj tjednih rotacija samo prema Zagrebu, radi se o operativnom rezanju na više od 50 europskih linija, no Zagreb jest jedino odredište u Hrvatskoj.


Ranije planirani broj tjednih rotacija iz Londona prema Puli, Splitu i Dubrovniku za ovo ljeto ostaje isti, pritom valja spomenuti da su linije iz Londona (Zračne luke Gatwick i Heathrow) za Dubrovnik već u prometu.

Avioprijevoznik je najavio moguće dodatne redukcije za red letenja nakon 24. srpnja u sljedećim tjednima, pa ostaje za vidjeti hoće li doći do rezanja broja tjednih letova prema Zagrebu i za kolovoz.

Zrakoplov Finnaira leti za British prema Hrvatskoj

British Airways je za ovu ljetnu sezonu u najam uzeo zrakoplove Finnaira, koji je zbog rata u Ukrajini otkazao više linija prema Aziji i ponudio višak kapaciteta na tržištu.


Zrakoplov tipa A321 Finnaira već dolazi u Zagreb na redovnoj liniji za British Airways iz Londona, a do kraja srpnja ove godine Airbus A321 u bojama finskog avioprijevoznika prometovat će za British Airways i na linijama iz Londona prema Puli i Splitu.

Finnair na liniji Britisha iz Londona za Zagreb, photo: FR24

Na liniji između Heathrowa i Zagreba prometuje i Croatia Airlines, četiri puta tjedno, dok Ryanair prometuje na liniji prema Stanstedu, trenutno također četiri puta tjedno.

bottom of page