top of page

British Airways se večeras vratio u Zračnu luku Zagreb

Updated: Oct 28, 2020

Nakon 50 dana, British Airways večeras je ponovno sletio u Zračnu luku Zagreb. Ovaj je britanski avioprijevoznik nakon gotovo 2 mjeseca ponovno uspostavio liniju London Heathrow - Zagreb.

British je cijelo ljeto redovno prometovao prema Zračnoj luci Zagreb, naravno, reducirano u usporedbi s prošlogodišnjim redom letenja, što je s obzirom na okolnosti, bilo i očekivano.


No British Airways zato je iznenadio s odlukom da privremeno ukine liniju London - Zagreb, koja je 06. rujna prestala s prometovanjem.


Let British Airwaysa 848 sletio je u Zračnu luku Zagreb 17 sati i 50 minuta, zrakoplovom tipa A320 (G-EUYM), starim svega 9 godina, kapaciteta 180 putnika.

Kako nam je potvrđeno iz aviokompanije, na dolaznom letu popunjenost putničke kabine bila je veća od 73%, dok je prvi odlazak iz Zagreba bio znatno slabiji.

Iako je British Airways ranije objavio kako će u zimskom redu letenja prometovati četiri puta tjedno između Zagreba i Londona, to se ipak neće dogoditi. Kompanija će odraditi svega nekoiko letova oko blagdana Svih Svetih te u utorak, 03.11., odraditi posljednji let na ovoj liniji.


Kompanija planira ponovno prometovati između Zagreba i Londona u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

bottom of page