top of page

British Airways ponovno vraća svoje Airbus A380 u pogon!

Mnoge aviokompanije su uslijed posljedica pandemije COVID-19 virusa morale prizemljiti svoje najveće putničke zrakoplove tipa Airbus A380. Naravno, glavni uzrok ovakvim odlukama aviokompanija su bile brojne restrikcije koje su zemlje diljem svijeta uvele kao odgovor na pandemiju COVID-19 virusa, a posljedično snažan pad broja putnika u avioindustriji. Izuzetno nas veseli što su pozitivni trendovi u avioindustriji ponovno doveli do uzlijetanja ovih "nebeskih divova".

Photo: British Airways

Jedna od aviokompanija koja se odlučila vinuti Airbus A380 visoko u zrak je i British Airways. Naime, ova poznata britanska aviokompanija predstavila je značaj broj linija, odnosno svoj najgušći red letenja još od ožujka 2020. godine i početka krize u avioindustriji uzrokovane korona virusom.


Kako bi putnicima omogućila što veći broj sjedala na svojim linijama British Airways planira započeti letjeti sa zrakoplovima tipa Airbus A380 u studenom ove godine.

Zrakoplovi tipa Airbus A380 British Airwaysa prvo će početi letjeti na short-haul letovima kako bi se posade uhodale i utrenirale za ovaj tip zrakoplova, a nedugo zatim uslijedit će letovi prema Miamiju i Los Angelesu u SAD-u, kao i prema Dubaiju u prosincu.


Vijest o ponovnom pridruživanju zrakoplova A380 floti British Airwaysa pojavila se nedugo nakon najave popuštanja mjera za britanske putnike koji planiraju putovati u SAD.


Za prosinac ove godine British Airways je najavio letove s Heathrowa prema 23 različite zračne luke u SAD-u, sveukupno nudeći i do 246 tjedna leta prema SAD-u.


Britanski nacionalni avioprijevoznik povećat će broj dnevnih letova prema američkim gradovima, počevši s New Yorkom za koji je planirano povećanje prvo na 5 dnevnih letova, a zatim i na 8 dnevnih letova u prosincu. Također, British Airways planira prometovati i dva puta dnevno na linijama prema Bostonu, Chicagu, Los Angelesu, San Franciscu, Washingtonu, Dallasu, Miamiju i Torontu, uključujući i dnevne linije prema Philadelphiji, Phoenixu, Seattleu, Atlanti, Denveru, Houstonu i Vancouveru.

bottom of page