top of page

British Airways otkazao letove za Zagreb do kraja ožujka

Britanski nacionalni avioprijevoznik iz prodaje je povukao sve letove na liniji London - Zagreb - London do kraja ožujka 2021.

Photo: Josip Markuz

British Airways povukao je iz prodaje sve polaske na liniji London Heathrow - Zagreb - London Heathrow do kraj ožujka.


British Airways u rujnu je prekinuo promet na ovoj liniji te je na njoj prometovao kratko u vrijeme praznika (oko 01.11. te oko Božića). Nakon što je u Velikoj Britaniji pronađen novi soj virusa, države su zabranile letove iz Velike Britanije (između ostalih i Hrvatska) pa je British Airways u tom slučaju bio prisiljen otkazati letove prema Zagrebu.


Kompanija je zatim pustila u prodaju karte na direktnoj liniji između Londona i Zagreba, no, već uobičajeno, do realizacije letova nije došlo, izgledno je da će tako i ostati.


British Airways otkazao je sve planirane letove prema i iz Zagreba do kraja ožujka, odnosno do kraja zimskog reda letenja koji završava u subotu, 27. ožujka 2020.

Od nedjelje, 28.03., British trenutno nudi 11 tjednih letova između dva spomenuta garda, no realizacija je i više nego upitna. Za očekivati je da će ova aviokompanija nastaviti otkazivati letove, što i nije čudno s obzirom na to da postoje jake restriktivne mjere koje direktno utječu na samu potražnju.


Jedina direktna opcija putovanja zrakoplovom na ovoj liniji odnosi se na let Croatia Airlinesa koji između Londona i Zagreba prometuje svega jednom tjedno, ponedjeljkom, no cijene koje hrvatski nacionalni prijevoznik nudi na ovoj liniji graniče sa zdravim razumom.


Jednosmjerna karta iz Zagreba za London za 22. veljače košta čak 2.316 kuna, a u obratnom smjeru još i više.

Povratna karta na ovoj liniji kod Croatia Airlinesa za putovanje u razdoblju od 22.02. do 01.03. košta gotovo 3.250 kn odnosno 430 eura!

bottom of page