top of page

British Airways od kraja veljače ponovno u Zagrebu

Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, od posljednjeg dana veljače ponovno obnavlja promet na redovnoj liniji između Londona (Zračna luka Heathrow) i Zagreba.

British Airways od 28. veljače ponovno obnavlja promet na redovnoj liniji između Zagreba i Londona. Ovaj je avioprijevoznik od početka izbijanja globalne pandemije vrlo često mijenjao svoj raspored na liniji prema Zagrebu, kontinuirano otkazujući niz letova.


Posljednji put to se dogodilo na samom kraju 2021. godine, da bi sada, nakon nepuna dva mjeseca, ponovno obnovili promet prema glavnom gradu Hrvatske.


Na ovoj liniji redovne operacije zadržala je Croatia Airlines koja trenutno prometuje između dva grada četiri puta tjedno, kao i irski Ryanair koji je u prva dva mjeseca ove godine smanjio broj letova sa sedam na pet.

British Airways je planirao povratak u Zagreb s početkom veljače, no vrlo brzo su svi letovi do 28.02. otkazani. Nakon toga je za ožujak najavljeno pet letova tjedno, a onda su otkazani svi letovi petkom. Tako bi u prometu sljedećeg mjeseca trebala biti četiri leta tjedno, svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka i nedjelje.


Za razliku od linije između Londona i Zagreba, na kojoj je znatnih redukcija bilo i u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja, British Airways takve probleme nije imao s linijama prema obali (Dubrovniku, Splitu i Puli), pa se veće redukcije najavljenih letova prema obali ne očekuju ni u predstojećoj ljetnoj sezoni.


Prije izbijanja globalne pandemije, u ljeto 2019. godine, British je imao vrlo visoku potražnju na liniji između Zagreba i Londona, cijene su vrlo često bile poprilično visoke a u prometu je bilo čak 13 letova tjedno ovog prijevoznika!


bottom of page