British Airways od kraja listopada ponovno u Zagrebu

British Airways objavio je da će od kraja listopada ponovno prometovati na trenutno suspendiranim linijama, uključujući i liniju London - Zagreb!

Photo: ba.com

06. rujna ove godine British Airways privremeno je ukinuo liniju London Heathrow - Zagreb, ostavljajući mogućnost ponovnog prometovanja na ovoj liniji od početka zimskog reda letenja.


Prema informaciji iz središnjice ove kompanije, to će se uskoro i dogoditi. British Airways ponovno će prometovati na ovoj liniji od nedjelje, 25. listopada.


Kompanija će od navedenog datuma između Londona i Zagreba prometovati četiri puta tjedno, svakog utorka, petka, subote i nedjelje.


Od 2021. za putovanje u Veliku Britaniju ponovno će nam biti potrebna putovnica!


Za razliku od ranijeg reda letenja, kada je British Airways gotovo uvijek prometovao na ovoj liniji u jutarnjim satima, sada će svi letovi, osim petkom, prometovati u popodnevnim satima.


Na liniji prema Zagrebu British Airways će koristiti zrakoplove tipa A320, koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet do 180 sjedala. Letovi su u prodaji na službenoj stranici kompanije, a povratne karte se mogu kupiti za tek nešto više od 600 kuna.


Iznimno je važno da se ova svjetski poznata kompanija vraća u zagrebačku zračnu luku, iako globalna pandemija i restrikcije u putovanjima trenutno ne garantiraju pretjerani uspjeh u smislu putničke potražnje i yielda.


British Airways je u rujnu prekinuo promet prema svim hrvatskim zračnim lukama, izuzev Dubrovnika. Linija London - Dubrovnik prometuje uredno cijelo vrijeme, a prema trenutnim najavama kompanije ista bi trebala prometovati i u prvim danima studenog.