top of page

British Airways obnavlja liniju između Gatwicka i Dubrovnika

Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, najavio je ponovnu uspostavu redovne linije između Dubrovnika i Zračne luke Gatwick u Londonu.

British Airways iduće će ljetne sezone imati dvije linije prema Dubrovniku, obje iz Londona, iz dvije različite zračne luke - Heathrow i Gatwick.


Linija između Heathrowa i Dubrovnika bila je u prometu i prošle ljetne sezone, dok je ovaj avioprijevoznik ranije prema Dubrovniku prometovao iz Zračne luke Gatwick. Po izbijanju globalne pandemije British Airways je sve operacije prebacio na Heathrow kako bi smanjio svoje operativne troškove, a s postepenim oporavkom prometa ponovno se obnavljanju i linije iz Zračne luke Gatwick.


Od ponedjeljka, 04. travnja, British Airways će povezivati Dubrovnik i London Gatwick jednom tjedno, ponedjeljkom, od 20. travnja tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, a od 02. svibnja svakodnevno!

Uz to, kompanija će zadržati operacije iz Zračne luke Heathrow pa će Dubrovnik tako imati dvije redovne linije prema Londonu ovog britanskog avioprijevoznika.


Linije između Londona i Dubrovnika u ljetnom su redu letenja vrlo dobro popunjene, što i ne čudi s obzirom na to da je upravo Dubrovnik najčešće odredište britanskih turista u Hrvatskoj. British Airways trenutno prometuje između Londona i Zagreba, a u ljetnom redu letenja dodatno i prema Puli, Splitu i Dubrovniku.

bottom of page