top of page

British Airways nakratko obnovio liniju prema Zagrebu

Britanski nacionalni avioprijevoznik, član OneWorld alijanse, obnovio je na početku prosinca promet na redovnoj liniji između Londona i Zagreba.

02. prosinca ove godine zrakoplov tipa A320 British Airwaysa ponovno je, nakon kraće pauze, sletio u zagrebačku zračnu luku s ukupno 103 putnika. British Airways od početka izbijanja globalne pandemije vrlo često radi operativne promjene u svom redu letenja, a jedna od linija na kojoj se izmjene gotovo stalno događaju jest zagrebačka, koja je već nekoliko puta suspendirana na kraće ili dulje razdoblje.

Isto se dogodilo i ove jeseni, no British Airways je obnovio promet na liniji prema Zagrebu očekujući veću potražnju u prosincu, kako to i inače biva, zbog blagdana Božića i proslave Nove godine.


Od 02. do 31. prosinca British Airways će na liniji između Zagreba i Londona obaviti ukupno 14 povratnih letova te ponuditi dodatnih 5 tisuća sjedala. Uz British, na ovoj liniji četiri puta tjedno prometuje i Croatia Airlines, dok irski Ryanair leti između Stansteda i Zagreba.


Prema trenutnim najavama, British Airways će se u Zagrebu zadržati do 10. siječnja (letovi ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom), a zatim će liniju ponovno ukinuti. Za sada, samo do 01. veljače, no za očekivati je da će kompanija prolongirati letove za Zagreb sve do proljeća.

bottom of page