British Airways: linija za Zagreb otkazana i u listopadu

British Airways u posljednjih je nekoliko dana odradio izmjene u svom redu letenja za listopad. Došlo je do daljnje redukcije na liniji London Heathrow - Zagreb.

Kako smo ranije najavili, British Airways odradio je 06. rujna posljednji let na liniji London - Zagreb te povukao iz prodaje sve letove do kraja ovog mjeseca. Kompanija je do jučer ponovno nudila svakodnevne letove na ovoj liniji od 01. listopada, savjetovali smo brojne putnike da pričekaju s kupnjom karata na tim letovima jer postoji mogućnost otkazivanja, što se sada i dogodilo.


British Airways odradio posljednje letove prema Zagrebu i Puli


British Airways otkazao je sve letove do kraja listopada na ovoj liniji te kompanija neće prometovati prema Zagrebu u ostatku ovogodišnjeg ljetnog reda letenja.


No napravljena je promjena koja ostavlja mogućnost njenog povratka u zimskom redu letenja. Naime, od nedjelje, 25. listopada, kompanija nudi direktne letove na liniji London Heathrow - Zagreb četiri puta tjedno, svakog utorka, petka, subota i nedjelje. Letovi utorkom, subotom i nedjeljom su u popodnevnom, dok je let petkom najavljen u jutarnjem terminu. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320.


Redovno prometovanje zrakoplova na ovoj liniji ovisit će isključivo o stanju rezervacija i samom yieldu, činjenica jest da British Airways nudi povratne karte na ovoj liniji od kraja listopada za manje od 700 kuna, prije svega godinu dana gotovo da i nije bilo moguće pronaći direktni let između Zagreba i Londona za takav iznos.


Još jednom, kompanija nije uspjela postići zadovoljavajući poslovni rezultat na ovoj liniji u rujnu, postavlja se pitanje kako će to onda biti moguće u zimskom redu letenja kada je potražnja značajno slabija u odnosu na ljetne mjesece. Upravo iz tog razloga ostavljamo mogućnost daljnjeg otkazivanja letova na ovoj liniji i potpuno povlačenje British Airwaysa iz Zagreba do proljeća iduće godine.