top of page

British Airways i u kolovozu reže broj letova za Zagreb

British Airways ranije je značajno reducirao broj tjednih letova između Londona (Zračna luka Heathrow) i Zagreba za srpanj, pravdajući taj potez problemima u industriji (nedostatak osoblja i kapaciteta). Prijevoznik je sada reducirao i red letenja prema Zagrebu za kolovoz.

Photo: British Airways

British Airways, član OneWorld alijanse, otkazao je 23 od najavljenih 49 letova između Zagreba i Londona (Heathrow) planiranih u kolovozu ove godine.


Zbog nedostatka radne snage unutar kompanije, ali i zbog problema s nedostatkom osoblja u Zračnoj luci Heathrow, British Airways reducirao je broj tjednih letova na više europskih linija, uključujući i onu prema zagrebačkoj zračnoj luci.


Naime, British Airways je do prije nekoliko dana nudio i do 12 tjednih letova između Londona i Zagreba, no kako je broj tjednih operacija smanjen za srpanj, bilo je za očekivati da će kompanija istu stvar napraviti i u redu letenja za kolovoz.


To se sada i dogodilo, umjesto planiranih i najavljenih 49 tjednih letova između Londona i Zagreba, British Airways je otkazao njih 23, pa je sada za kolovoz najavljeno 26 povratnih letova.

British Airways na liniji između Londona i Zagreba u kolovozu planira prometovati 6 puta tjedno, svakog dana osim ponedjeljkom, uglavnom koristeći svoje zrakoplove tipa A320 te zrakoplove tipa A321 u najmu od Finnaira koji već prometuju na ovoj liniji.


Kompanija još nije reducirala svoj red letenja za rujan, no svakako treba biti oprezan prilikom planiranja putovanja s obzirom na to da se očekuju daljnja otkazivanja ovog prijevoznika.


Podsjećamo, između Zračne luke Heathrow i Zagreba prometuje još i Croatia Airlines, tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i petka, uglavnom sa zrakoplovima tipa A319. Do Londona je moguće doći i direktnom linijom Ryanaira koji iz Zagreba prometuje prema Stanstedu, zračnoj luci udaljenoj od centra Londona otprilike 60 kilometara.

Hoće li British Airways sljedeće zime letjeti za Zagreb?

  • Hoće

  • Neće


bottom of page