top of page

Britanci odlaze: British Airways šalje veće zrakoplove prema Hrvatskoj

Kako bi zadovoljili veliku potražnju koja je nastala nakon odluke o tome da se Hrvatska uvrsti na "crvenu listu" zemalja, British Airways danas će u sve tri hrvatske zračne luke sletjeti s zrakoplovom tipa A321NEO.

British Airways inače prometuje prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku zrakoplovima manjeg kapaciteta, no danas će zbog velike potražnje britanskih turista koji se žele vratiti u svoju zemlju prije stupanja na snagu novih mjera (14-dnevna samoizolacija za sve putnike koji dolaze iz Hrvatske), na redovnim linijama prema tri spomenute zračne luke koristiti zrakoplov većeg kapaciteta - A321 NEO. Ovaj zrakoplov ima kapacitet od čak 235 putnika (za uspredbu, prema Hrvatskoj uobičajeno prometuju zrakoplovi A319 i A320 kapaciteta 144 do 180 sjedala).


Osim British Airwaysa koji će danas obaviti dva leta iz Zračne luke Split, prema Londonu će poletjeti tri zrakoplova EasyJeta (kapaciteta 180 putnika), kao i WizzAir zrakoplovom A321 (kapacitet 230 putnika).


Dubrovačka zračna luka, uz let British Airwaysa, imati će još jedan let EasyJeta prema Londonu te jedan prema Bristolu (na oba leta maksimalni kapacitet je 180 putnika).


Croatia Airlines danas će obaviti redovni let na liniji Zagreb - London Heathrow, no umjesto A319 na liniji će danas prometovati zrakoplov većeg kapaciteta - A320.


S obzirom na broj ponuđenih sjedala, jasno je da to nije dovoljno kako bi se svi turisti iz Hrvatske vratili u Veliku Britaniju na vrijeme, prije uvođenja restriktivnih mjera. Uostalom, određene su linije već rasprodane, dok su cijene na pojedinim letovima premašile prosječnu nekoliko puta.


Podsjećamo, od subote, 22. kolovoza, svim putnicima koji ulaze u Veliku Britaniju iz Hrvatske biti će izrečena mjera 14-dnevne samoizolacije. Više o tome OVDJE.

bottom of page