top of page

Boeing 767: Azur Air najavljuje liniju između Moskve i Zagreba!

Azur Air, ruska aviokompanija sa sjedištem u Moskvi, planira pokrenuti redovnu charter liniju između glavnog grada Rusije i Zagreba.

Azur Air, ruska aviokompanija koja je od ruske agencije za civilno zrakoplovstvo još u ljeto 2019. godine dobila dozvolu za prometovanje između Zagreba i Moskve, najavljuje svoj dolazak u Zagreb krajem ovog mjeseca.


Charter linija Azur Aira najavljena je nakon što je Nordwind u suradnji s kompanijom PegasFly pokrenuo redovnu liniju između Moskve i Zagreba, a na istoj liniji prometuje i ruski nacionalni avioprijevoznik, Aeroflot. Azur je treća ruska aviokompanija koja će prometovati iz Moskve prema Zagrebu.

Prvi let ove aviokompanije najavljen je za manje od tri tjedna, točnije, 28. svibnja. Linija će biti u prometu jednom tjedno, svakog petka, do kraja ljetnog reda letenja, 29. listopada.


Azur Air planira na liniji između Moskve i Zagreba koristiti širokotrupne zrakoplove tipa B767-300ER koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od čak 336 sjedala (full economy konfiguracija). Osim B767, Azur u svojoj floti još ima zrakoplove tipa B777-300ER, B757-200, B737-900ER te B737-800.

S obzirom na veliki kapacitet zrakoplova, Azur Air će u razdoblju od kraja svibnja do kraja listopada na ovoj novoj liniji ponuditi gotovo 15.500 sjedala.

Kompanija u ljetnim mjesecima prometuje prema nizu turističkih destinacija na Kubi, Cipru, Dominikanskoj Republici, Egiptu, Grčkoj, Španjolskoj i sl., a Zagreb je prvo odredište ovog avioprijevoznika u Republici Hrvatskoj.

Zagrebačka zračna luka do danas nije imala u najavi širokotrupne zrakoplove na redovnim ili charter linijama za ovu sezonu pa je ova promjena i više nego dobrodošla. Naime, u ljeto 2019. godine Zagreb je gotovo svakodnevno imao operacije širokotrupnih zrakoplova brojnih poznatih aviokompanija (Air Transat, Air Canada Rouge, Emirates i Korean Air), a nakon što su te linije suspendirane zbog globalne pandemije u ljeto 2020. redovnih dolazaka širokotrupnih zrakoplova nije bilo.

Nova linija između Moskve i Zagreba, let će u prosjeku trajati 3 sata

Azur Air svoju bazu ima u moskovskoj zračnoj luci Vnukovo iz koje će zrakoplovi tipa B767-300ER polijetati prema Zagrebu. Prvi let originalno je planiran za 15. svibanj, no dvije su rotacije otkazane.

bottom of page