top of page

Blue Air najavio letove prema Dubrovniku i Splitu

Rumunjska niskotarifna aviokompanija, Blue Air, krajem ljetne sezone ove godine najavila je uvođenje dvije redovne linije prema Hrvatskoj za ljetni red letenja 2022.

Blue Air, rumunjski niskotarifni avioprijevoznik sa središtem u Bukureštu, najavio je uvođenje dvije redovne sezonske linije prema Splitu i Dubrovniku u ljetnom redu letenja sljedeće godine.


Spomenuti je avioprijevoznik uglavnom prometovao na charter linijama prema Hrvatskoj, u ljetnom redu letenja ove godine uglavnom prema Dubrovniku, uz ad-hoc dolaske i u druge hrvatske zračne luke. Kompanija sada najavljuje redovne operacije upravo prema Dubrovniku i Splitu iz glavnog grada Rumunjske.

  • linija Bukurešt - Split - Bukurešt bit će u prometu od 23.06. do 29.09.2022. dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje,

  • linija Bukurešt - Dubrovnik - Bukurešt prometovat će od 28.06. do 27.09.2022. također dva puta tjedno, svakog utorka i subote.

Kompanija planira i sljedećeg ljeta prometovati na ad-hoc charter letovima prema Hrvatskoj, uglavnom za rumunjske touroperatore, a kako doznajemo, za sljedeće se ljeto prodaju i paketi za ljetovanja u Istri i na srednjem Jadranu, pa će Blue Air na zahtjev touroperatora prometovati na charter letovima prema pulskoj i zadarskoj zračnoj luci.

Na upit o mogućnosti uvođenja redovne linije prema Zagrebu iz kompanije ističu kako razmatraju niz odredišta, uključujući i glavni grad Hrvatske.


Croatia Airlines do početka izbijanja globalne pandemije u ljetnom je redu letenja prometovala između Zagreba i Bukurešta, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Linija je uvedena u svibnju 2017. godine te je u prometu bila svakog ljeta do 2020. godine. U ovom trenutku nije poznato hoće li Croatia Airlines obnoviti promet na liniji između Bukurešta i Zagreba u ljeto 2022. godine.


Uz dvije nove linije iz Splita i Dubrovnika, Zadar će također imati redovnu vezu s glavnim gradom Rumunjske. Ryanair će i sljedeće ljetne sezone prometovati na liniji između Zadra i Bukurešta, dva puta tjedno, srijedom i subotom, od 30. ožujka do 29. listopada 2022.


bottom of page