B767 Patriotsa iz Miamija za Zagreb

Zrakoplov tipa B767-300ER u bojama New England Patriotsa u utorak ujutro sletjet će u zagrebačku zračnu luku.

30 godina star zrakoplov tipa B767-300ER u utorak, 25. svibnja, sletjet će u zagrebačku zračnu luku s Floride, iz Miamija.


Radi se o zrakoplovu koji je od 1991. do 2016. godine bio u vlasništvu American Airlinesa. Nakon toga New England Patriots kupuju dva B767-300ER koje koriste na charter letovima. Radi se o profesionalnom klubu američkog nogometa iz Foxborougha u Massachusettsu. Natječu se u istočnoj diviziji AFC konferencije NFL lige. Osnovani su 1959. kao jedan od klubova osnivača AFL lige, a dosad su osvojili šest naslova prvaka.

Kabina ovog zrakoplova dizajnirana je u potpunosti u 2-2-2 konfiguraciji, te uključuje samo business (poslovna) sjedala s dodatnim prostorom za noge i zaslonima u svakom sjedalu.

Photo: Adam Hagy/Reuters

Oba zrakoplova opremljena su General Electric CF6 turbofan motorima.


Zrakoplov B767-300ER koji će sutra doći u Zagreb, reg. oznake N225NE, prema dostupnim podacima ove godine još nije prometovao.


S obzirom na to da se radi o charter letu moguće je da će doći do promjena u redu letenja, no trenutno planirani dolazak u Zagreb zakazan je za 08 sati i 5 minuta iz Miamija. Povratni let iz zagrebačke zračne luke planiran je za srijedu, 26. svibnja. Polijetanje se očekuje u jutarnjim satima ( trenutno planirano u 08 sati i 30 minuta).

Zrakoplov će iz Zagreba poletjeti prema Portsmouth International Airport (PSN), civilnu i vojnu zračnu luku u blizini grada Portsmoutha u saveznoj državi New Hampshire. Ova je zračna luka ujedno i vojna baza.

Planirani letovi za 25. i 26.06.2021.

Za pretpostaviti je kako će ovim letom američki vojnici koji su sudjelovali na međunarodnoj vojnoj vježbi otputovati natrag u SAD. Podsjećamo, dva širokotrupca u Zagreb su prije tjedan dana iz Sjedinjenih Američkih Država doveli američke vojnike u Zagreb.