top of page

Azur Air najavljuje novu liniju prema Puli

Ruski avioprijevoznik o kojem smo pisali prije nekoliko dana, Azur Air, najavljuje uvođenje još jedne sezonske linije prema Hrvatskoj, ovog puta prema Zračnoj luci Pula.

Azur Air prije nekoliko je dana najavio uvođenje linije između Moskve i Zagreba sa zrakoplovom tipa B767-300ER, a danas je potvrđena još jedna nova linija ovog prijevoznika prema Hrvatskoj.


Kompanija planira već od 02. lipnja uvesti liniju između Pule i St. Petersburga. Linija bi trebala biti u prometu do kraja listopada (27.10.), jednom tjedno, srijedom, a na njoj će prometovati zrakoplovi tipa B757-200, maksimalnog kapaciteta 238 putnika.

U navedenom razdoblju ovaj će ruski avioprijevoznik ponuditi gotovo 10.500 sjedala između St. Petersburga i Pule, te dodatnih 15.500 sjedala na liniji između Moskve i Zagreba.


Otkazivanje Nordwinda na liniji iz Moskve


Iz ove je zračne luke danas stigla vijest kako će Nordwind Airlines, kompanija koja je 28. travnja pokrenula liniju između Moskve i Pule, prekinuti s prometovanjem na istoj od 19. svibnja. Nordwind trenutno nudi u prodaji karte na navedenoj liniji za cijeli ljetni red letenja, pa je za očekivati da će kompanija u određenom trenutku u ovoj ljetnoj sezoni ipak ponovno doći u pulsku zračnu luku.

S obzirom na trenutne najave, linija Azur Aira između St. Petersburga i Pule bit će jedina direktna linija iz ovog ruskog grada prema Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni, a linije prema Puli i Zagrebu zasad jedina odredišta ove ruske aviokompanije u Republici Hrvatskoj.


Osim Nordwinda, prema Puli trenutno prometuje ruski S7 Airlines, njemačka Lufthansa, te hrvatske aviokompanije Trade Air i Croatia Airlines. Prema trenutnim najavama, linije drugih avioprijevoznika postepeno će se uvoditi već od kraja ovog mjeseca.

bottom of page