top of page

Austrija

Updated: Aug 24, 2021

Ulazak u Austriju iz Hrvatske je moguć uz predočenje jedne od tri potvrde u nastavku:

  • potvrde o negativnom testu (brzi antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR- test ne stariji od 72 sata),

  • potvrde o cijepljenju,

  • potvrde preboljenju bolesti COVID-19.

Ako se ne raspolaže niti jednim od navedenih potvrda, nužno se registrirati putem obrasca Pre-Travel-Clearance, te se u roku od 24 sata od trenutka prelaska granice testirati u Austriji.


Kao dokaz o cijepljenju vrijede potvrde na njemačkom ili engleskom jeziku o cijepljenju sljedećim cjepivima: BioNtech/Pfizer: 2 doze, AstraZeneca, 2 doze, Janssen von Johnson & Johnson/Janssen: 1 doza, Moderna: 2 doze, Sinopharm / BIBP (Beijing Bio-Institute of Biological Products Co-Ltd.) 2 doze, Sinovac-CoronaVac: 2 doze


Ulazak u Austriju je moguć:

  • s prvom dozom cjepiva: najranije 22. dan, a najkasnije 90. dan od primitka cjepiva,

  • s drugom dozom cjepiva: odmah po cijepljenju, a najkasnije 270 dana nakon druge doze cjepiva,

  • s jednokratnim cjepivom najranije 22. dan, a najkasnije 270 dana nakon cijepljenja,

  • odmah nakon cijepljenja prvom dozom, ukoliko postoji pozitivni test na COVID-19, star najmanje 21. dan, ili potvrda o neutralizirajućim antitijelima koja nije starija od 270 dana.

Kao dokaz o preboljenu vrijedi liječnička potvrda na njemačkom ili engleskom jeziku iz koje je razvidno da je osoba preboljela COVID 19 u vremenskom razdoblju 180 dana, a koja nije starija od 90 dana. Potvrdi o preboljenu istovjetan je i dokaz o neutralizirajućim antitijelima, koji u trenutnu ulaska u Austriju ne smije biti stariji od 90 dana.


Potvrda o testiranju za prekogranične radnike i ostale putnike koji redovno prelaze granicu iz obiteljskih razloga ili iz razloga studija/školovanja vrijedi 7 dana. Djeca do 12 godina oslobođena su obveze testiranja i predočenja ostalih potvrda.


Putnici iz medicinskih razloga mogu ući u Austriju bez ograničenja uz predočenje potvrde o nužnosti korištenja medicinske usluge na engleskom ili njemačkom jeziku. Bez ograničenja u Austriju mogu ući: osobe u tranzitu, prijevoznici roba i putnika, Interventna vozila i sl. Dodatne informacije moguće je pronaći i na poveznici te na hrvatskom jeziku na poveznici.


bottom of page