top of page

Austrian u studenome četiri puta tjedno za Zagreb

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, u studenome ove godine najavljuje letove isključivo prema Zagrebu.

Na kraju ljetnog reda letenja, u kojem je Austrian Airlines prometovao svakodnevno prema Splitu i Dubrovniku, do šest puta tjedno prema Zadru te do pet puta tjedno prema Zagrebu, ovaj avioprijevoznik najavljuje redovne letove u ovogodišnjem zimskom redu letenja isključivo između Beča i Zagreba.


Prije izbijanja globalne pandemije, Austrian je prema Zagrebu prometovao čak dva puta dnevno, u ljetnom redu letenja čak i češće, no od početka pandemije linija je značajno reducirana, a prošle su zime redovni letovi bili i obustavljeni. To i ne čudi s obzirom na to da je većina putnika bila u transferu, a ne isključivo između dva spomenuta grada. S obzirom na mali broj tjednih letova te značajno reduciranu mrežu destinacija Austrian Airlinesa, putnici više ne koriste ovu kompaniju za dolazak do krajnjeg odredišta kao što je to ranije bio slučaj, već se većina prebacila na linije nizozemskog KLM-a koji prometuje prema Zagrebu dva puta dnevno, čime je fleksibilnost u odabiru datuma putovanja i mogućnost konekcija značajno bolja u odnosu na spomenutog austrijskog avioprijevoznika.

Austrian će u studenome prometovati između Beča i Zagreba četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje sa zrakoplovima tipa E195 koji, s obzirom na samu potražnju, imaju prevelik kapacitet za ovu liniju. Naime, zrakoplovi ovog tipa kod Austrian Airlinesa imaju kapacitet od čak 120 sjedala, dok su na liniji ranije prometovali zrakoplovi tipa DashQ400 kapaciteta 76 sjedala koji bi u ovom trenutku zasigurno bolje odgovarali samoj potražnji, no Austrian je taj tip zrakoplova u potpunosti umirovio i trenutno u svojoj floti nema manjeg zrakoplova od spomenutih E195.


Između Beča i Zagreba u studenome će prometovati i Croatia Airlines, upravo sa spomenutim zrakoplovima Q400, tri puta tjedno, svakog utorka, četvrtka i subote, pa će ova dva avioprijevoznika omogućiti svakodnevnu povezanost glavnih gradova Austrije i Hrvatske. Austrian Airlines i Croatia Airlines članovi su Star Alliance grupacije te su uskladili svoj red letenja upravo kako bi putnici imali veći izbor letova na ovoj liniji.

Što se tiče cijena samih karata, Austrian Airlines u posljednjem tjednu studenog nudi povratne letove iz Zagreba za Beč (24.-26.11.) za 259 eura, bez predane prtljage, dok Croatia Airlines na istoj liniji za period od 23. do 25.11. u prodaji ima povratne karte po cijeni od 233 eura.


Austrian još uvijek nije revidirao svoj red letenja za prosinac i siječanj, pa tek treba vidjeti koliko će puta tjedno (i hoće li uopće) prometovati na ovoj liniji.


bottom of page