top of page

Austrian pokreće linije prema Splitu i Dubrovniku!

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, nakon niza odgađanja, pokreće linije prema splitskoj i dubrovačkoj zračnoj luci.

Austrian Airlines uskoro obnavlja promet na redovnim linijama iz Beča prema Dubrovniku i Splitu! Iako je kompanija planirala redovne linije prema ove dvije destinacije već od početka travnja, to se zbog putničkih restrikcija, niskog bookinga i epidemiološke situacije nije dogodilo sukladno prvotnim planovima. Kompanija je krajem ožujka obnovila promet na liniji iz Beča za Zagreb, a sada će obnoviti promet i prema dvije destinacije na obali.

Linija Beč - Split - Beč u prometu će biti od petka, 30. travnja, s tri tjedna leta, svake srijede, petka i nedjelje. Na liniji su planirani zrakoplovi tipa E190, no kompanija će u slučaju veće potražnje povećati kapacitet zamjenom zrakoplova na flotu iz A320 obitelji. Austrian u špici ljetne sezone planira prometovati svakodnevno između Beča i Splita.


Svega par dana kasnije u prometu će ponovno biti i linija Beč - Dubrovnik - Beč. Najavljena su dva leta tjedno, od 02. svibnja, svakog petka i nedjelje, a od 12. svibnja trebalo bi doći do povećanja broja tjednih operacija. Lufthansa i Iberia su već obnovile promet prema Dubrovniku, kako smo ranije najavili uskoro će to učiniti i španjolski Vueling, a s početkom svibnja u dubrovačku će zračnu luku ponovno slijetati zrakoplovi poljskog LOT-a.

Uz Zagreb, Dubrovnik i Split, Austrian Airlines prometuje još i prema Zadru. Linija iz Beča za Zadar trenutno je odgođena za 13. svibnja, a od spomenutog datuma dostupna su dva tjedna leta za booking. Austrian planira postepeno povećavati broj tjednih letova između Beča i Zadra, a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319.


Na početku svibnja Austrian će između Zagreba i Beča prometovati četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

bottom of page