top of page

Austrian od danas u Zagrebu, prolongiran povratak u Split i Dubrovnik!

Austrian Airlines danas će odraditi prvi let na liniji Beč - Zagreb - Beč, nakon gotovo 2 mjeseca suspenzije.

Danas u 13 sati i 55 minuta u zagrebačku će zračnu luku nakon gotovo 2 mjeseca pauze sletjeti zrakoplov tipa E195 Austrian Airlinesa. Kompanija će time ponovno obnoviti promet na ovoj liniji i nastaviti prometovati kroz cijelu ljetnu sezonu.


Za prvi dio travnja najavljena su četiri leta tjedno (ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom), a kompanija planira povećati broj operacija u drugoj polovici travnja.


Istovremeno, kompanija je otkazala letove prema Splitu i Dubrovniku koji su također trebali krenuti s prometovanjem u sljedećih nekoliko dana, isključivo zbog niske potražnje odnosno nedovoljnog bookinga.

Iako su letovi prema Dubrovniku bili najavljeni već s krajem ožujka, prvi trenutno dostupni let između Beča i Dubrovnika dostupan je za booking od petka, 23. travnja, dakle linija je prolongirana za gotovo mjesec dana.


Letovi na liniji Beč - Split - Beč također su otkazani, iako su bili najavljeni od 28. ožujka. Novi planirani početak operacija austrijskog prijevoznika na ovoj liniji sada je zakazan za 30. travnja!


S obzirom na epidemiološku situaciju i restrikcije, zaista nije čudno da aviokompanije rade ad-hoc promjene i otkazuju već najavljene letove, toga smo svjesni već neko vrijeme te isto rade i brojne druge aviokompanije. Očito je da ćemo na povratak većeg broja prijevoznika u Hrvatsku morati čekati kraj svibnja odnosno početak lipnja.

bottom of page