top of page

Austrian do kraja rujna 23 leta tjedno prema Hrvatskoj!

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, do kraja rujna prometovat će na četiri redovne linije iz Beča prema Dubrovniku, Splitu, Zadru i Zagrebu.

Austrian Airlines u razdoblju od 15. do 30. rujna obavljat će redovan promet na četiri međunarodne linije prema Hrvatskoj.


Unatoč posezoni, kompanija zadržava visok broj tjednih operacija prema hrvatskim zračnim lukama, izuzev Zagreba prema kojem Austrian ima četiri tjedna leta, znatno manje u odnosu na razdoblje prije izbijanja globalne pandemije (i do tri leta dnevno).


Nastavljaju se svakodnevni letovi iz Beča prema Dubrovniku i Splitu, a iz Beča će prema dvije hrvatske zračne luke uglavnom prometovati zrakoplovi tipa A320 i A321, kapaciteta od 174 do 200 sjedala. Radi se o znatnom povećanju s obzirom na to da je ovaj avioprijevoznik prošle godine u istom razdoblju drastično smanjio broj tjednih letova prema Hrvatskoj isključivo zbog pada potražnje i zabrane putovanja u Republiku Hrvatsku zbog epidemiološke situacije


Linije prema Splitu i Dubrovniku Austrian Airlines planira obavljati i u listopadu, no doći će do smanjenja kapaciteta i redukcije u vidu tjednih operacija.


Linija između Beča i Zadra uvedena prošle godine do kraja rujna prometovat će 5 puta tjedno, od srijede do nedjelje, a s krajem rujna Austrian će završiti s redovnim letovima za ovu sezonu prema zadarskoj zračnoj luci. Prema trenutnoj najavi kompanije, već od travnja sljedeće godine linija između Beča i Zadra ponovno će biti u prometu.

Najmanji broj tjednih letova Austrian Airlines imat će prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Također, prema Zagrebu će prometovati zrakoplovi tipa E195, najmanji u floti ovog avioprijevoznika. Letovi su do kraja rujna potvrđeni četiri puta tjedno; ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.


Linija prema Zagrebu trebala bi prometovati i u predstojećem zimskom redu letenja, no kao što smo to bili najavili, Austrian je ovu liniju nakratko ukinuo prošle zime zbog drastičnog pada potražnje. Iz kompanije su nas obavijestili kako pozorno prate booking na svim linijama, uključujući i liniju prema Zagrebu. Trenutno je u prodaji znatno više letova na tjednoj bazi u odnosu na ljetni red letenja, no kompanija još nije revidirala red letenja nakon kraja listopada, pa broj tjednih letova još uvijek nije realan te je gotovo sigurno da će Austrian Airlines smanjiti broj tjednih letova između Zagreba i Beča na tri do četiri leta tjedno.


Do kraja rujna Austrian će na redovnim letovima iz Beča prema Dubrovniku, Splitu, Zadru i Zagrebu prometovati čak 23 puta tjedno, nudeći više od 7 tisuća sjedala prema odnosno iz Hrvatske.


bottom of page