top of page

Austrian Airlines uvodi liniju prema Zadru i povećava promet na dvije postojeće

Austrijski nacionalni prijevoznik ipak će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja uvesti liniju Beč - Zadar, linija je bila najavljena od kraja ožujka sa jednim letom dnevno.

Kako smo ranije najavili, Austrian trenutno prometuje iz Beča prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a uvesti će i novu liniju prema Zadru.


Uvodi se linija Beč - Zadar, tri puta tjedno, od 10. srpnja. Zrakoplovi tipa 195 prometovati će na ovoj liniji svakog ponedjeljka, četvrtka i subote, izuzetak će biti prvog dana operacija kada će Austrian na ovoj liniji prometovati i u petak. Kao što smo spomenuli, linija je originalno trebala prometovati svakodnevno, zrakoplovom većeg kapaciteta od samog početka ljetnog reda letenja, no zbog pandemije se uvodi tek sada, u srpnju.


Iako je Austrian objavio red letenja za srpanj, došlo je do određenih promjena i značajnog povećanja broja tjednih letova prema Hrvatskoj.


Linija Beč - Dubrovnik najavljena je četiri puta tjedno kroz srpanj, no došlo je do promjene i linija će prometovati čak 6 puta tjedno (od 10.srpnja), svakog dana osim utorkom.


Linija Beč - Split trebala je prometovati svega tri puta tjedno, kompanija je modificirala red letenja prema ovoj zračnoj luci te povećala broj tjednih letova na čak šest (svakog dana osim srijedom).


Linija Beč - Zagreb imati će 8 tjednih rotacija sa svakodnevnim letovima, uz iznimku da će četvrtkom na liniji biti dva leta dnevno.

bottom of page