top of page

Austrian Airlines u dva tjedna nudi 16 tisuća sjedala prema i iz Hrvatske

Austrian Airlines, nacionalni prijevoznik Austrije i član Star Alliance grupacije, u prva dva tjedna kolovoza nudi značajno više sjedala na svoje četiri redovne linije prema hrvatskim zračnim lukama.

A319 Austrian Airlinesa u Zadru, photo: Zadar Airport

Austrian Airlines u prvih 15 dana kolovoza planira koristiti veće tipove zrakoplova prema Hrvatskoj, povećavajući tako dostupan kapacitet na svojim redovnim linijama iz Beča prema Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku.


Linija prema Zagrebu - bez promjena

Što se tiče linije Beč - Zagreb - Beč, ovdje ipak nema operativnih promjena. Kompanija će u razdoblju od 02. do 15. kolovoza prometovati 5 puta tjedno između dva grada, od ponedjeljka do petka, koristeći isključivo zrakoplove tipa E195 (na slici).


Croatia Airlines će u spomenutom razdoblju nastaviti prometovati na ovoj liniji, također 5 puta tjedno, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.


Austrian u prvih 15 dana kolovoza ima u prodaji 2.400 sjedala između Beča i Zagreba, Croatia Airlines dodatnih 1.520 sjedala.

7 letova tjedno prema Zadru

Linija Austrian Airlinesa između Beča i Zadra, uvedena prošlog ljeta, prometuje svakodnevno. Na njoj su, uz zrakoplove tipa E195, najavljeni i zrakoplovi većeg kapaciteta (A319 i A320), a s obzirom na to da Austrian prema Beču prometuje svakodnevno, u prodaji je i značajno veći broj sjedala u odnosu na liniju prema Zagrebu. Naime, u periodu od 02. do 15. kolovoza Austrian Airlines na ovoj liniji u prodaji ima 3.864 sjedala.


Na istoj liniji prometuje i Lauda, tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom, zrakoplovima tipa A320.


Najveći kapacitet prema Splitu

Splitska je zračna luka, već tradicionalno, najznačajnije odredište Austrian Airlinesa u Hrvatskoj. Između Beča i Splita Austrian nastavlja prometovati svakodnevno, koristeći najveće uskotrupne zrakoplove u svojoj floti (A321), pa je ujedno i broj sjedala značajno veći u odnosu na druge hrvatske zračne luka- čak 5.236 dostupnih sjedala!


Croatia Airlines na liniji između Beča i Splita prometuje četiri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede, petka i subote, nudeći još 1.216 sjedala.

E195 Austrian Airlinesa u Splitu, photo: Antonio Lalic

Niskotarifni Wizz Air na istoj liniji prometuje dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, sa zrakoplovima tipa A321. Tri spomenuta prijevoznika između Beča i Splita u prvih 15 dana kolovoza nude ukupno 8.292 sjedala!


Svakodnevni letovi za Dubrovnik

Ne tako davno, Austrian Airlines u Dubrovnik je na redovnoj liniji iz Beča koristio i širokotrupne zrakoplove (petkom, u srcu sezone), no korona kriza natjerala je prijevoznika na smanjenje kapaciteta.


Ono što je svakako pozitivno jest činjenica da Austrian Airlines i na ovoj liniji prometuje svakodnevno, koristeći uglavnom zrakoplove tipa A319 i A320. U prvih 15 dana idućeg mjeseca ovaj će avioprijevoznik između Beča i Dubrovnika ponuditi ukupno 4.504 sjedala.


No Dubrovnik je povezan s Bečom s još dva niskotarifna avioprijevoznika. Baš kao što je slučaj kod Splita, Wizz Air prometuje dva puta tjedno između Dubrovnika i Beča sa zrakoplovima tipa A321 te u spomenutom razdoblju nudi 1.840 sjedala.


Dodatno, na istoj liniji prometuje i Lauda, tvrtka-kćerka Ryanaira, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom.


Zaključno, između Beča i četiri spomenute hrvatske zračne luke (Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba) spomenuti avioprijevoznici u razdoblju od 01. do 15. kolovoza nude 26.020 sjedala na 44 linije, pri čemu Austrian Airlines više od 16 tisuća! Pula, Rijeka, Brač i Osijek ove ljetne sezone nemaju redovne linije prema glavnom gradu Austrije.


bottom of page