top of page

Austrian Airlines dolazi u Zagreb s B777

Austrian Airlines, nacionalni avioprijevoznik Austrije, član Lufthansa grupe i Star Alliance-a, u listopadu ima najavljen charter let prema Zagrebu sa svojim širokotrupnim zrakoplovom tipa B777-200ER.

Photo: Austrian Airlines

Austrian Airlines početkom listopada u Zagreb dolazi s najvećim zrakoplovom u svojoj floti - B777-200ER. Radi se o zrakoplovu koji može primiti do 306 putnika, a kompanija ga na svojim redovnim letovima uglavnom koristi prema odredištima poput Los Angelesa, Shanghaia, Chicaga i New Yorka.


Austrian Airlines prometuje uredno kroz cijelu godinu na liniji između Beča i Zagreba s uskotrupnim zrakoplovima tipa E190, dok u ljetnom redu letenja prometuje i prema Zadru, Splitu i Dubrovniku, uglavnom sa zrakoplovima iz A320 obitelji.

Ovaj izvanredni charter let u Zagreb bi trebao sletjeti 05. listopada u 10 sati i 15 minuta iz Beča, te istog dana u podne poletjeti prema Berlinu. Iz kompanije, potpuno logično, nisu potvrdili za koga je organiziran charter let.


Austrian Airlines je prije izbijanja globalne pandemije koristio svoje širokotrupne zrakoplove tipa B767-300ER na redovnoj liniji između Dubrovnika i Zagreba.


B777-200ER ovog avioprijevoznika ima tri konfiguracije; poslovnu, premium ekonomsku te ekonomsku, a ukupno može prevesti do 306 putnika. Zrakoplov je dug gotovo 64 metra, raspon krila iznosi gotovo 61 metar, a maksimalna težina na polijetanju iznosi čak 289.000 kg!


Promjene u redu letenja, osobito kod charter operacija, su uvijek moguće. Podsjećamo, na charter liniji između Seula i Zagreba u listopadu ove godine trebao je prometovati i južnokorejski Korean Air, no to se ipak neće dogoditi, već će prijevoznik za potrebe drugog klijenta prometovati prema Dubrovniku.

bottom of page