top of page

Austrian Airlines: 23 puta tjedno prema hrvatskim zračnim lukama

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, član Lufthansa grupacije, od kraja ožujka obnavlja sezonske linije iz Beča prema Splitu i Dubrovniku, a početkom travnja i prema Zadru. Doći će i do povećanja broja tjednih operacija prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Austrian Airlines početkom ljetnog reda letenja koji na snagu stupa 27. ožujka ove godine ponovno uvodi sezonske linije iz svog glavnog čvorišta u Beču prema Splitu i Dubrovniku. U prvim danima travnja doći će i do obnavljanja prometa na liniji između Beča i Zračne luke Zadar.


Prvi let između Beča i Splita najavljen je za nedjelju, 27. ožujka, a na početku ljetnog reda letenja Austrian će između dva grada prometovati čak 6 puta tjedno, svakog dana osim utorkom. Već u drugoj polovici travnja doći će do povećanja broja letova na svakodnevne.

U prvih sedam rotacija prema Splitu će uglavnom prometovati zrakoplovi tipa Embraer 195, kao i najveći zrakoplovi iz A320 obitelji, tipa A321, trenutno je u tom razdoblju na tržištu čak 2.000 sjedala.


Sličan red letenja na početku sezone najavljen je i prema Zračnoj luci Dubrovnik. Najavljeno je pet letova tjedno, počevši od 27. ožujka, svakog dana osim utorkom i četvrtkom, no i tu će do blagdana Uskrsa doći do povećanja broja rotacija na svakodnevne.


Na prvih 7 letova između Dubrovnika i Beča dostupno je 1.872 sjedala, a na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A320 te E195.


Austrian će liniju prema Zadru uvesti nešto kasnije od onih prema Splitu i Dubrovniku. prvi let najavljen je za subotu, 09. travnja, a na početku sezone najavljena su tri leta tjedno, svake srijede, petka i subote.


Austrijski je avioprijevoznik prije izbijanja globalne pandemije prema Zagrebu prometovao i dva puta dnevno, no ova se linija još nije vratila na kapacitet iz 2019. godine. Prema svemu sudeći, to se neće dogoditi ni na početku ove ljetne sezone, iako će doći do povećanja tjednih rotacija.


Naime, od nedjelje, 27. ožujka, Austrian će između Beča i Zagreba prometovati osam puta tjedno, svakog dana osim srijedom, s time da su dva leta dnevno najavljena petkom i nedjeljom.


Samo u razdoblju od nedjelje, 27. ožujka, do nedjelje, 03. ožujka, Austrian će prema odnosno iz Zagreba ponuditi 2.160 sjedala. Naime, kako je avioprijevoznik u lipnju prošle godine umirovio sve zrakoplove tipa DashQ400, prema Zagrebu prometuju zrakoplovi tipa Embraer 195 kapaciteta 120 sjedala, pa je ranije spomenuti manji broj letova kompenziran povećanjem kapaciteta odnosno promjenom tipa zrakoplova na liniji.

bottom of page