top of page

Amsterdam će plaćati kompenzacije putnicima koji su zakasnili na let!

Svi putnici koji su u razdoblju od 23. travnja do 11. kolovoza ove godine propustili let iz ili preko amsterdamske zračne luke, imaju pravo na kompenzaciju proizašlih troškova.

Photo: Schipol Airport

Zračna luka Schiphol u Amsterdamu putnicima koji su u razdoblju od 23. travnja do 11. kolovoza ove godine propustili let zbog velikih gužvi na sigurnosnoj kontroli, omogućit će kompenziranje proizašlih troškova nastalih zbog kašnjenja na let!


Putnici mogu aplicirati za kompenzaciju troškova nastalih zbog rerutiranja na drugi let, zbog preusmjeravanja na drugi tip prijevoza ili zbog dodatnih troškova prilikom putovanja prema ili preko Amsterdama. Putnici također mogu zatražiti povrat sredstava uplaćenih za smještaj u slučaju kod otkazanog leta, ali i oni koji nisu doputovali na vrijeme u Amsterdam a imali su plaćen smještaj do kojeg nisu doputovali na vrijeme. To uključuje i druge uplaćene a propuštene aktivnosti.

“Velik broj putnika veselio se putovanju u inozemstvo, osobito nakon duge dvije godine pandemije. Iznimno nam je žao što je određeni broj putnika propustio svoje letove zbog velikih gužvi na sigurnosnoj kontroli u našoj zračnoj luci. Iz tog razloga odlučili smo se na kompenzaciju troškova koji su nastali zbog propuštanja letova", izjavio je CEO zračne luke, Dick Benschop.


Putnici koji žele ostvariti određeni povrat sredstava svoj zahtjev zračnoj luci mogu zatražiti putem službene web stranice, a ondje su navedeni i svi ostali detalji. Zahtjev za povratom sredstava potrebno je dostaviti do 30. rujna ove godine.


Zračna luka radi na zapošljavanju novog osoblja, a stvari su se u amsterdamskoj zračnoj luci popravile u odnosu na lipanj i srpanj. Iako je kaos u pogledu nedostatka osoblja te broj otkazanih i letova u kašnjenju velik i u drugim europskim zračnim lukama (poput Londona, Frankfurta, Munchena, Dublina i drugih), nizozemske su zračne luke napravile ovaj hvalevrijedan potez prema putnicima.

bottom of page