top of page

American Airlines ukinuo liniju Philadelphia - Dubrovnik

Nakon što je linija American Airlinesa između Philadelphie i Dubrovnika u potpunosti otkazana za ovu ljetnu sezonu zbog utjecaja pandemije, kompanija je u svom posljednjem priopćenju objavila kako liniju više ne namjerava pokrenuti.

Podsjećamo, linija Philadelphia - Dubrovnik uvedena je u ljeto 2019. godine, te je prometovala od početka lipnja do kraja rujna tri puta tjedno, dok je u rujnu linija imala jedan let jedno više.


Kompanija je, prije izbijanja pandemije, objavila da će u ljeto 2020. godine zrakoplovi na ovoj liniji prometovati svakodnevno, što je bio jasan znak da je linija bila vrlo uspješna u prethodnoj godini. Nažalost, zbog pandemije COVID-19 linija je u potpunosti otkazana za ovu ljetnu sezonu, a letovi su najavljeni od lipnja 2021. godine zrakoplovima tipa Boeing 787-9, što je predstavljalo povećanje kapaciteta te standard usluge na samoj liniji.


American Airlines je u svojem najnovijem priopćenju objavio da, zbog krize koju je uzrokovala pandemija, trajno ukida određene linije, između ostalog i ovu između Philadelphie i Dubrovnika.


Ukidaju se i druge sezonske linije American Airlinesa:

  • iz Charlottea prema Barceloni, Rimu, Parizu i Munchenu,

  • iz Chicaga prema Budimpešti, Krakovu, Pragu i Veneciji,

  • iz Philadelphie prema Berlinu, Budimpešti, Casablanci i Dubrovniku.

Ovime je Hrvaska ponovno ostala bez direktne veze sa SAD-om.

bottom of page