Alitalia uvodi linije iz Rima prema dvije hrvatske zračne luke

Talijanska nacionalna aviokompanija, Alitalia, s početkom kolovoza obnovit će promet na svoje dvije sezonske linije prema Hrvatskoj - iz Rima prema Dubrovniku i Splitu.

Alitalia je posljednji put na svoje dvije sezonske linije prema Hrvatskoj prometovala u ljeto 2019. godine, prije izbijanja globalne pandemije. Zbog slabe potražnje linije nisu bile u prometu u ljeto 2020. godine.


Talijanska će aviokompanija ipak obnoviti promet na dvije spomenute linije prema Hrvatskoj za nekoliko dana, s početkom kolovoza, nakon gotovo dvije godine pauze.


Linija Rim Fiumicino - Split - Rim Fiumicino prometovat će od srijede, 04. kolovoza. Alitalia će na njoj prometovati dva puta tjedno, srijedom i petkom, sa zrakoplovima tipa E175, kapaciteta 88 sjedala.


Prema trenutno dostupnom rasporedu ovog avioprijevoznika, linija će biti u prometu samo u kolovozu.

Linija Rim Fiumicino - Dubrovnik - Rim Fiumicino prometovat će od ponedjeljka, 02. kolovoza. Linija Alitalije prema Dubrovniku također će biti u prometu dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i subote u kolovozu. I na ovoj će liniji Alitalia prometovati isključivo do kraja kolovoza, posljednji let u ovoj ljetnoj sezoni najavljen je za ponedjeljak, 30.08.


Croatia Airlines, Wizz Air i Vueling Airlines prema trenutnom redu letenja nastavljaju prometovati prema Rimu i u rujnu.