Airbus organizira prezentaciju A220 u Zagrebu

Airbus, najveći europski proizvođač zrakoplova, sredinom rujna organizira prezentaciju zrakoplova tipa A220 u Zagrebu.

Airbus, europska zrakoplovna kompanija sa sjedištem u Toulouseu u Francuskoj, 14. rujna organizira prezentaciju zrakoplova tipa A220 u zagrebačkoj zračnoj luci.


Kako doznajemo, Airbus će s predstavnicima kompanije doći u Zagreb i organizirati prezentaciju zrakoplova na koju su pozvani predstavnici svih hrvatskih aviokompanija - Croatia Airlinesa, Trade Aira i ETF Airwaysa. Dodatno, Airbus će na ovaj događaj pozvati i druge prijevoznike iz regije, kao i određene djelatnosti usko vezane uz zrakoplovnu industriju.

Na sam događaj bit će pozvani i određeni hrvatski mediji, a nakon kratke prezentacije u zračnoj luci Airbus će organizirati kratki prezentacijski let s A220 u trajanju od jednog sata s povratkom u zagrebačku zračnu luku.


Prezentacija zrakoplova poprilično je rijedak događaj, posljednji su u Zagrebu bili predstavnici Embraera sa zrakoplovom tipa E195 E2 prije nekoliko godina. Ne očekuje se da će i jedan od tri spomenuta hrvatska avioprijevoznika u skoroj budućnosti preuzeti ovaj tip zrakoplova u svoju flotu.


A220 proizveden je u dvije verzije, -100 i -300, mogu primiti između 100 do 150 sjedala, a između dvije verzije zrakoplova gotovo nema razlike u opremi i zamjenskim dijelovima, što prijevoznicima značajno pomaže u održavanju zrakoplova.


Pogledajte prezentacijski video A220: