top of page

Air Transat ponovno na liniji između Zagreba i Toronta!

Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, danas je najavio ponovno uvođenje sezonske redovne linije između Toronta i Zagreba.

Air Transat u Zagrebu, photo: Marko Kovacicek

Air Transat je danas u Montrealu najavio svoj red letenja za sljedeću ljetnu sezonu, između 44 svjetskih odredišta našao se i Zagreb.


Ovaj će poznati kanadski avioprijevoznik s početkom ljetnog reda letenja postepeno povećavati broj operacija prema Europi (iz Montreala i Toronta). Kompanija planira u ljeto 2022. godine prometovati prema gotovo svim odredištima kao prije globalne pandemije, pritom dodajući i nove, uglavnom u SAD-u.

Air Transat će iz Montreala sljedećeg ljeta prometovati na 19 međunarodnih linija prema odredištima u Europi, od čega je čak 7 u Francuskoj. Uz to, uvodi se i nova linija između Montreala i Amsterdama.


Linija između Zagreba i Toronta

Iz najvećeg kanadskog grada Air Transat planira prometovati na 13 međunarodnih linija prema Europi, uključujući i onu prema glavnom gradu Hrvatske. U samoj špici ljetne sezone ovaj će prijevoznik imati gotovo 60 tjednih letova iz Toronta prema Nizozemskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i drugim europskim državama.


Ono što posebno veseli jest najava ponovnog uspostavljanja redovne linije između Toronta i Zagreba. Kompanija je planirala obnoviti promet na ovoj liniji i ovog ljeta, no zbog restriktivnih mjera u Kanadi i slabe potražnje, to se ipak nije dogodilo.

Iako. je prije pandemije (u ljeto 2019. godine) Air Transat između Toronta i Zagreba prometovao čak tri puta tjedno, za sljedeće ljeto najavljena su dva tjedna leta. Prvi let iz Toronta prema Zagrebu najavljen je za subotu, 07. svibnja 2022. Mjesec dana kasnije, od 07. lipnja, uvodi se i drugi tjedni let s polaskom iz Toronta utorkom. Dva tjedna leta najavljena su trenutno sve do kraja sljedeće ljetne sezone - 29.10.2022.

Najavljene linije Air Transata iz Toronta prema Europi za ljeto 2022. godine

Na liniji između Toronta i Zagreba za sljedeću ljetnu sezonu najavljeni su zrakoplovi tipa A330-200 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 332 do 345 sjedala. Time će Air Transat između dva spomenuta grada sljedećeg ljeta ponuditi više od 31 tisuće sjedala!

Podsjećamo, ovaj je kanadski avioprijevoznik liniju između Zagreba i Toronta uveo još u lipnju 2016. godine, postepeno povećavajući broj tjednih letova (s 1 na 3 u ljeto 2019. godine). Na istoj je liniji do 2019. godine prometovala Air Canada Rouge, koja je u korona krizi umirovila sve širokotrupne zrakoplove. Iz tog je razloga Air Canada u prodaju pustila karte prema Zagrebu za sljedeću ljetnu sezonu, no iz kompanije nam je potvrđeno kako će realizacija letova ovisiti o nizu faktora, ističući pritom samu putničku potražnju i potencijalne restrikcije u putovanjima.


Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2019. godini u Hrvatskoj je zabilježeno 187.145 dolazaka kanadskih turista (14.433 više u odnosu na 2018. godinu), koji su ostvarili ukupno 482.432 noćenja.

bottom of page