top of page

Air Transat otkazao direktnu liniju između Toronta i Zagreba

Kanadski leisure avioprijevoznik danas je iz prodaje povukao liniju Toronto - Zagreb - Toronto, koju je, kao sezonsku, pokrenuo još 2016. godine.

Air Transat je direktnu liniju između Toronta i Zagreba originalno trebao pokrenuti u svibnju ove godine, no zbog utjecaja pandemije početak prometovanja pomaknut je na srpanj.


Direktna linija iz Toronta bila je u prodaji 3 puta tjedno (ponedjeljkom, srijedom i petkom) širokotrupnim zrakoplovom A330-200, no ista je iz prodaje povučena i kompanija je objavila da ove godine neće prometovati na navedenoj liniji, naravno, jedini razlog tome jest slaba potražnja prouzročena globalnom situacijom vezanom uz COVID-19.


AIR CANADA ROUGE OTKAZALA LETOVE ZA ZAGREB


Zagreb je prošlog ljeta bio povezan direktno sa Torontom sa čak dvije aviokompanije, Air Canada Rouge prometovala je 4 puta tjedno između ova dva grada, dok je Air Transat na liniji prometovao 3 puta tjedno, dakle ukupno 7 tjednih direktnih letova.


Air Canada Rouge još je u travnju otkazala liniju za Zagreb (kao i brojne druge sezonske u Europi), a sada je to učinio i Air Transat.


Ovime je Zagreb, kako sada stvari stoje (uz iznimku Emiratesa koji još uvijek u prodaji drži liniju prema Zagrebu od rujna) ostao bez širokotrupnih zrakoplova u ovoj godini s obzirom na to da će Emirates vrlo vjerojatno također otkazati letove prema Zagrebu.

bottom of page