Air Serbia povećava broj operacija prema Zagrebu

Srbijanska nacionalna aviokompanija povećat će broj operacija između Zagreba i Beograda, u prosincu će zrakoplovi na ovoj liniji prometovati svakodnevno!

Air Serbia, nacionalni avioprijevoznik Srbije, u prosincu će povećati broj tjednih letova između Beograda i Zagreba.


Od početka izbijanja globalne pandemije, a odmah nakon lockdowna, Air Serbia je obnovila promet između Beograda i Zagreba, konstantno mijenjajući broj tjednih operacija, prilagođavajući iste samoj potražnji. Sve do 05. prosinca najavljeno je 6 letova tjedno, svakog dana osim utorkom, a od 07. prosinca Air Serbia uvodi i let utorkom, pa će od spomenutog datuma letovi između dva grada biti svakodnevni.


Ono što je svakako zanimljivo jest podatak da će od 10. prosinca na liniji između Zagreba i Beograda biti dostupna dva leta dnevno ponedjeljkom, četvrtkom i petkom, čime će broj tjednih frekvencija porasti na čak deset!


Naime, na određene dane Air Serbia će slijetati kasno u noći u Zagreb, dok će povratni let prema Beogradu biti prije zore, već oko 4 sata ujutro! S obzirom na to da će razlika između dolaznog i odlaznog leta biti kratka, za očekivati je da će posada povratni let čekati na zrakoplovu.

Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa ATR72, kapaciteta 70 sjedala. Problem aviokompaniji zadaju vremenski uvjeti u Zagrebu, odnosno gusta magla zbog koje zrakoplovi tipa ATR72 vrlo često ne mogu sletjeti u glavni grad Hrvatske. U tom slučaju kompanija je prisiljena ili otkazati let, ili otići u kašnjenje te čekati poboljšanje vremenskih uvjeta, ili pak učiniti ono što je zbog magle napravljeno sinoć - zamjena zrakoplova na liniji na veći tip kojem magla nije prepreka u operacijama.


Upravo se to dogodilo i sinoć (vidljivost je u Zagrebu bila svega 200 metara), pa je umjesto ATR-a u Zagreb sa sat vremena kašnjenja sletio A319, prevozeći 52 putnika. Iz Zagreba je sinoć put Beograda otišlo svega 30 putnika.